| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av söndag 14/06 2009 kl. 21:27 2 kommentarer

Pastasallad med ricotta och avokado

Det här kan bli en ny pastasalladsfavorit! Idag serverades den med blygsam kassler men den blir nog bra till både kyckling och kött senare i sommar. Perfekt matlådemat!

PASTASALLAD MED RICOTTA OCH AVOKADO

  • 300 gram pasta
  • 2 stora avokados
  • 1-2 lådor körsbärstomater
  • 2 mellanstora paprikor, röd och gul
  • 2 salladslökar
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk vinäger (gärna någon vit-, jag använde balsamvinäger i brist på annat)
  • ett par nävar blandad grönsallad
  • en burk ricotta
  • smaka av med flingsalt och nymalen svart peppar
  • pynta med ICAs salladstopping

så här gör du:

  1. Koka pastan.
  2. Under tiden – tärna avokados, tomater och paprika. Skiva salladslöken tunt. Lägg alla grönsaker i en stor skål.
  3. Ringa ner olivolja och vinäger.
  4. Vänd ner ricotta. Salta och peppra.
  5. Blanda ner lite blandad grönsallad precis innan servering och strössla över salladstoppingen.


Liknande inlägg:

Tipsa / Skriv ut / Bokmärk:

2 kommentarer    Skriv en egen kommentar »

  1. Pokergirl säger:

    Åh, det lät ju som perfekt sommarmat! :smile:

  2. Erika säger:

    Jag brukar vända ner en burk keso, gärna den med fetaost och olivsmak, i sommarsalladen. :smile: Ingen dressing behövs och det är höjdargott!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tre tjejer i köket » Hej då 2009!

Skriv en kommentar