| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av onsdag 18/03 2009 kl. 21:20 3 kommentarer

Italienska desserter


Foto: ICA Bokförlag

Oavsett om jag gör egna desserter eller beställer på krogen faller valet i nio fall av tio på sorbeter eller frukt- och bärsallader. Jag har svårt för mastiga bakverk och tunga chokladfondanter utan föredrar istället något lätt och gärna syrligt. För ett litet tag sedan kom Bo Hagströms senaste bok ”Italienska desserter” i brevlådan och vilken fullträff det var för Italienfantasten Helena! Bo Hagström har, på sitt karakteristiska sätt, skrivit korta inledningar till respektive kapitel och Robert Maglia, två gånger finalist i den svenska uttagningen till Bocuse d’Or, har komponerat recepten.


Foto: ICA Bokförlag

De italienska desserterna är oftast inte några kaloribomber. Inte så konstigt förstås,  för efter en  italiensk måltid med minst tre rätter är det kämpigt att få i sig något annat än färsk frukt eller en sorbet. I ”Italienska desserter” finns det dock något för alla smaker; pannacotta, ugnsbakade fikon, melonsoppa och mandelkakor bl a.  Recepten är dessutom enkla och innehåller få ingredienser, vilket gör dem till en perfekt inspirationskälla för mig.


Foto: ICA Bokförlag

Jordgubbar i prosecco ser alldeles fantastiskt gott ut. Jag tror att jag redan nu vet vad jag ska bjuda på när jag fyller år veckan innan midsommar!

Samtliga bilder är publicerade med tillstånd av ICA Bokförlag.

Liknande inlägg:

3 svar till “Italienska desserter”

  1. Elin skriver:

    Boken känns väldigt mycket ”Helena” tycker jag :mrgreen:

  2. pipopp skriver:

    Helena skriver, Elin kommenterar och …
    … Maria vinner!
    Kul, tycker jag.
    http://toproos.blogspot.com/2009/04/vinnaren-ar-korad-grattis-maria.html

    (Lite avis är jag, men man kan ju faktiskt låna eller köpa själv.) 🙂

  3. Maria skriver:

    pipopp: Jag som aldrig brukar vinna något är jätteglad över jag nu vunnit ett helt eget ex. :mrgreen:

  4. […] dessert blev det jordgubbar i prosecco från boken Italienska desserter.  Jag hade i citronmeliss och lite grand socker i gelén och serverade  en vaniljpimpad […]

  5. […] 5-årskalasets första pris är ett ex av boken ”Italienska desserter” av Bo Hagström och Robert Maglia. Läs Helenas inlägg om boken här. […]

  6. […] och mascarpone tillagades enligt recept från den trevliga boken Italienska desserter som Helena skrivit om och som jag hade turen att vinna i en tävling hos Daniel. Vid servering pyntades semifreddon med […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *