| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 29/09 2008 kl. 21:37 9 kommentarer

Kickis födelsedagstårta

Jag har ganska dålig fantasi när det gäller att göra tårtor men det här blev bra på temat jordgubbar/körsbär/banan och choklad. Tårtan var delvis ett moment att sysselsätta tvååringen med när hon var hemma från förskolan och hon var högst koncentrerad när vi bredde tårtfyllning på tårtbottnarna och blingade på med strössel.

Använd tre tårtbottnar och bred en kräm på vardera botten. Därefter kan tårtan gärna stå till sig (gärna ett par timmar eller över natten) till dess att den ska serveras – och först då brer du grädde ovanpå och garnerar den. Vi siktar härmed på att dottern blir Årets Konditor 2022!

Tårtfyllning nummer ett:
2 dl vaniljsås
2 msk Valhorna kakaopulver
1 en mosad banan

Tårtfyllning nummer två:
0,5 dl körsbärssylt
2 dl vispad vispgrädde

Garnering:
1 paket Noblesse choklad på sidorna
3 dl vispgrädde
färska jordgubbar
ev strössel (inte alls nödvändigt, men väldigt roligt när man är 2 år)

Liknande inlägg:

9 svar till “Kickis födelsedagstårta”

 1. Helena skriver:

  Vad är det för kaffekoppar i bakgrunden? Och ja, tårtan ser fin ut förstås! 😛

 2. Elin skriver:

  Det är en diskret outning av våra nya kaffekoppar. De heter Blå Aster och kommer från Gustavsberg 🙂

 3. Daniel skriver:

  Jag måste börja med att säga charmig tårta. Men jag kan inte hålla mig för skratt när Helena börjar snacka om vilka koppar det är i bakrunden 🙂 Hallå Helena tårtan då 😉 Ha det bra alla tre mvh Daniel

 4. Elin skriver:

  Jamen visst är hon hopplös! Jag tycker ju att vår tvååring har gjort en fantastiskt jobb med tårtan och hon ser bara (eller ja nästan då…) kaffekoppen! Till saken hör att Helena är Gudmor åt ovannämnda unge – och hon dricker inte ens kaffe! 😉

 5. yllet skriver:

  Tårtan ser fantastisk ut!! Hälsa 2-åringen att hon är välkommen anytime!! 🙂 Såklart ska en riktig tårta strösslas!!
  Jättefint porslin! Jag gillade tårtfatet!!

 6. Helena skriver:

  Haha…. Till mitt försvar måste jag säga att jag inte är särskilt förtjust i tårtor. Jag är däremot fixerad vid fina kaffe- och tekoppar. 🙄 Tårtor som gudbarnet har gjort hade jag dock inte kunnat tacka nej till. Så klart! 😛

 7. Anna skriver:

  Åh, så enkel och fin!

  Jag är lite nyfiken på tårtfatet, var kommer det ifrån?

 8. Elin skriver:

  Anna, det kommer för Indiska. Tror det kostade 149:- vilket var långt billigare än alla andra tårtfat när jag scannade av de vanliga butikerna!

 9. elina skriver:

  Snygg tårta. Den ska jag ha på min födelsedag. 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.