| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 14/04 2008 kl. 16:13 8 kommentarer

Cappuccino cheesecake

Det här är en cheesecake med kaffesmak som jag kan rekommendera. Receptet är enkelt; det är en kakbotten som ska vara en stund i ugnen och sedan när fyllningen är på efteråt så ska den endast stå kallt i kylskåpet. Smakmässigt så är den så god att jag faktiskt skulle våga bjuda Daniel på den! Jag förvandlades till en dryg och självgod sambo här i helgen som inte kunde sluta prata om hur bra den blev…

Receptet är kopierat rakt upp och ner från Allt om mat så jag länkar helt enkelt till receptet här!

Förresten! Har någon av er ett bra recept på en kakbotten som motsvarar nersmulade digestivekex med smält smör? Det känns som om det borde gå att göra minst lika bra med mjöl, socker och smör på ett ungefär?

Liknande inlägg:

8 svar till “Cappuccino cheesecake”

  1. karin skriver:

    Den här är till och med ett strå vassare! trots titeln på inlägget

  2. Erika skriver:

    PERFEKT!!! Denna ska jag göra i helgen! Så blir det äggulor kvar till Tobleroneparfaiten (också från Allt om mat). Det blir ofta äggvitor över hos oss…:oops:

    Digestivekex som är så gott! Och enkelt att smula och göra ”deg” på. Jag fortsätter använda den när tillfälle ges. 😀

  3. Daniel skriver:

    Klart ni skulle kunna bjuda mig på den , den ser så himla god ut också. Nu blir jag sugen jag som inte hunnit äta frukost än. Må så gott mvh Daniel

  4. nat skriver:

    En supergod tartbotten till cheesecakes ar efter digestive-principen, men byt dem mot smulade amarettikakor – mums!

  5. Mikaela skriver:

    Åh, jag blev helt kär i denna! Den ser ju supergod ut!

  6. Linda skriver:

    Åh mums! Det där måste jag bara prova på här framöver 😀

  7. pia.b skriver:

    smaskigt recept! angående kakbotten måste botten till ananaspaj funka.
    150g smör
    3 dl mjöl
    1 dl socker
    1 tsk bakpulver blanda ihop med fingrarna, behövs ej förgräddas.

  8. Elin skriver:

    Låter som en bra idé, kanske att farinsocker gör det ännu mer likt digestivekex?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *