| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av tisdag 19/02 2008 kl. 10:00 8 kommentarer

Fullkornssemlor?

Det här var faktiskt inte meningen! Men det verkar visst bara bli fel när jag ska göra semlor. Förra gången jäste de ju inte. Den här gången tog jag fel mjöl i min iver att få inviga den nya varmluftsugnen. Jag hann se Vetemjöl Special på påsen men jag missade ordet Fullkorn tills det var försent. Sambon, som tycker att vi svenskar är lite väl entusiastiska att ha fullkorn i allt kallar dem för The Ultimate Swedish Dream. Kanske var det varmluftsugnens förtjänst men de faktiskt blev fluffiga. Och tro det eller ej, goda!

Liknande inlägg:

8 svar till “Fullkornssemlor?”

 1. Maria skriver:

  Ha ha, jag kan tänka mig hans kommentarer… bloody fullkorn in everything! :mrgreen:

 2. Elin skriver:

  Ja jag har hört något här hemma om att ”the swedes invented the word fullkorn” (jag tror det var när McDonalds lanserade sitt fullkornsbröd till hamburgarna), och häromdagen när vi var och storhandlade så såg vi att det fanns Fiskpinnar Med Fullkorn i frysdisken, jag kan väl säga att han såg ganska dyster ut 😎

 3. Erika skriver:

  Jag gjorde den totala motsatsen. Semlor på karlsbaderdeg med mycker smör och kardemumma… mums! Kanske något att mjuka upp sambon med?

 4. Louise skriver:

  Åh, det här ska jag rekommendera min kompis att göra. Hon är helt gaaaalen i fullkorn, gjorde till och med chokladmuffins med fullkornsmjöl för ett litet tag sedan.
  Behöver jag säga att det inte var helt lyckat?!

 5. tina skriver:

  🙂
  är det grädde mellan eller något annat?

 6. Elin skriver:

  karlsbadersemlor var nytt för mig så jag var tvungen att googla vidare på det. Lät mer bättre än fullkorn. Som sagt det var inte meningen…

  När det gäller fyllningen så är det en mammas variant som gäller. Grädden vispas, får lite vaniljsocker, sedan smulas smulor från innankråmet mer tillsammans med finriven mandelmassa. Det blir ju en lite mer kompakt fyllning men jag föredrar den helt klart framför ”ren grädde”.

 7. SqZ skriver:

  Det där var ljusår nyttigare än de wienersemlor som jag och sambon tryckte i oss förra veckan. Men ack så goda de var!!

 8. […] Mina semmelbak här i matbloggen har ju inte gått så bra. 2006 så blev de ju som tennisbollar och 2008 så blev det ju fullkornssemlor av misstag. […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.