| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av tisdag 15/05 2007 kl. 15:55 6 kommentarer

Pizza i Trastevere

Att promenera längs med Tibern var en ren fröjd. Luften var annorlunda vid vattnet och det kändes lite som hemma (uppvuxen i en skärgårdsstad och med Riddarfjärden inpå knuten här i Sthlm). Temperaturen var behaglig och fastän att det blåste lite alldeles vid vattenkanten var det riktigt skönt.

Utsikt över Tibern

På andra sidan Tibern ligger Trastevere; stadens mest genuina och pittoreska område. Här känns det så italienskt det bara kan bli. Många italienare på uteserveringarna och gott om eftermiddagslediga studenter. Vid nästa Rombesök kan jag definitivt tänka mig att bo här; det är ju ändå inga stora avstånd till sevärdheterna på andra sidan Tibern.

I Trastevere

Vi traskade omkring här den sista eftermiddagen innan vi skulle åka till flygplatsen och stannade på en trattorian Il Ponentino (Piazza del Drago 10) för att äta sen lunch.

Liten krog i Trastevere

Jag kan med lätthet tänka mig att äta sådan här luncher med jämna mellanrum. En bruschetta med kronärtskockor, en pizza med salami och kronärtskockor (de där skockorna är så goda att man inte kan överdosera!) och som avslutning färska jordgubbar.

Jag är egentligen ingen pizzatjej, men den här pizzan frälste mig faktiskt. Inte särskilt många ingredienser och inga konstigheter, men den smakade ju verkligen något. Salami och kronärtskockor. 😉

Pizza med salami och kronärtskocka

Liknande inlägg:

6 svar till “Pizza i Trastevere”

 1. Ida skriver:

  Härligt att få lite tips – ska till Rom i juni!

 2. Anna-Karin skriver:

  Ah Rom! var där i höstas och vilka underbara matminnen man har därifrån. Stenungnsbakade pizzor och underbara pastor och fritterade zucchiniblommor. Det vattnas verkligen i munnen!

 3. Max skriver:

  Jag är extremt avundsjuk. Jag vill också vara i Italien.

 4. Oskar skriver:

  -> Max: Italien? Jag trodde Grekland regerade. 😉

 5. Max skriver:

  Oskar: förvisso. Men Italien är dock närmare Grekland än det här skitlandet vi är i nu! 😉

 6. Johanna skriver:

  Härliga bilder!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.