| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 23/04 2007 kl. 11:17 2 kommentarer

Brysselkål i timjanvinägrett

I senaste lantlådan från Årstiderna så kom det en riktigt fin kruka med timjan. Till skillnad från torkad timjan som jag tycker är ganska trist så är färsk timjan alldeles underbar att peta in i alla möjliga sammanhang. Jag gillar bland annat att klippa ner den i en vinägrett på lika delar vitvinsvinäger och olivolja.

En riktigt god kombination är faktiskt att marinera brysselkål med nämnda timjansvinegrätt. Det låter lite för enkelt för att vara ett recept men som sambon konstaterade: ” – Det här kan du få servera till precis vad som helst”!

Liknande inlägg:

2 svar till “Brysselkål i timjanvinägrett”

  1. maria skriver:

    På temat brysselkål. och det hör är nog faktiskt ett recept. Jag minns inte de exakta proportionerna.
    Fräs rödlök och hackade valnötter i en stekpanna. Koka brysselkålen. Blanda ner brysselkålen i stekpannan och smula ner fetaost. Kör ett par minuter på svag värme, krydda med salt och citronpeppar.
    Jättegod sallad som min mamma introducerade på vårt julbord i år! Jag äter den för sig själv men kokt potatis till är jättegott också.

    /Maria

  2. […] Det levereras inte så mycket nya middagsrecept från mig just nu. Vi äter en hel del säkra kort nämligen så här på slutet av vintersäsongen och otäligt väntandes på vårens primörer. Typ lasagne i olika varianter, ribollita, spagetti bolognese, ja allt det där som Nigella skulle kalla comfort food i klassisk anda. Men vi försöker variera tillbehören och brysselkålen är ett tacksamt middagstillbehör här hemma hos oss. Barnen gillar dem! Kanske för formen? Eller för knaprigheten som uppstår när de är al dente? En variant av denna receptidé har passerat bloggen för ett par år sedan. […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.