Galet gott!

Igår när vi flög hem från påskfirandet i Blekinge hade vi dyrbar last; en påse med mammas köttbullar. På kvällen åt vi nästan löjligt goda mackor med köttbullar, saltgurka och några tomatklyftor.

Köttbullesmörgås

Mammas köttbullar slår samtliga konkurrenter med hästlängder. När hon steker dem står jag, sambon och mina syskon och äter dem efter hand. Allra godast är de kalla och det har faktiskt hänt att vi har låtit bli att värma dem till julbordet t ex. Hemligheten kan vara att mamma bara använder fläskfärs, men jag tror att det har minst lika mycket med handlaget att göra.

10 kommentarer

  1. malin

    Vill ni sprida lite schyssta matbloggar?! Kolla in hos mig. Frivilligt såklart.

    http://monstermonstret.blogspot.com/2007/04/utmanad.html

  2. Maria

    Ens egen mammas köttbullar slår allt!

  3. Oskar

    Hade inte Tore Wretman hälften fläskfärs och hälften nöt i sina? Jag tror starkt på att 100% nötfärs inte är att föredra i detta fall.

  4. Lina

    Mammas köttbullar är bäst! Så är det bara.
    Fläskfärs är super till köttbullar, gör dem oemotståndligt saftiga tycker jag… 😀

  5. Elin

    jag kor pa halften algkalvfars och halften flaskfars. jag ska nog overtyga dig nagon dag om att de ar annu battre:mrgreen:

  6. Ulrika

    Håller med föregående talare, mammas köttbullar är alltid goda, själv gör jag knappt aldrig köttbullar, det blir alltid biffar istället.

  7. minstingens mamma

    Men Elin då….jag kan väl få ha kvar något i matväg som Helena tycker är bäst! 🙄

  8. Elin

    Men kroppkakorna da? dar ar du val nummer ett ocksa?

    (Forresten, sa ska jag outa nagot forskrackligt bara for dig, Helena har lovat oss kroppkakor sa lange nu, men skyller jamt pa att hon har fel potatis, sa nu har vi kopt kroppkakor pa Coop, aterstar dock att jamfora dem med orginialen…)

  9. Katta

    Vilken smarrig macka, blir sugen:smile:

  10. Charlotta

    Mammas köttbullar slår allt tycker jag, så underbart goda.
    Men min dotter på 12 älskar mina köttbullar=)))
    //Lotta 😀

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.