| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av onsdag 14/02 2007 kl. 21:22 3 kommentarer

Sommarsallad – i vinterkylan

Vissa rätter förknippar jag stenhårt med särskilda tillfällen, lägenheter jag bott i eller årstider. Den här pastasalladen gjorde jag för första gången för fem år sedan. Då bodde jag i en lägenhet vid havet i Karlskrona, M bodde här i Stockholm och vi sågs varannan helg ungefär. Pastasalladen åt vi ofta när vi sågs och allra helst på våren och sommaren. Sedan dess heter salladen sommarsallad och under sommaren äter vi den riktigt ofta. Den är toppen som lunch vid havet eller som kvällsmat.

I förra veckan när det var som allra kallast blev M plötsligt jättesugen på sommarsalladen och fastän att det kändes konstigt att blanda ihop den när det snöade så smakade den lika gott som vanligt (fast sommarvärmen förhöjer förstås smaken lite). Och egentligen är det inte så konstigt, för ingredienserna har vi ju i alla möjliga rätter året runt.

Till fyra personer behöver du:

1/2 paket pasta
3 kycklingfiléer
1/2 burk kronärtskockshjärtan
15-20 gröna oliver
15-20 cocktailkaprisar
2 tomater (på sommaren använder jag en förp cocktailtomater)
flingsalt
svartpeppar från kvarn
hyvlad parmesan
några droppar olivolja

Gör så här:

Koka pastan al dente. Skär kycklingfilén i mindre bitar och bryn den i en stekpanna. Blanda pastan och kycklingen med övriga ingredienser, krydda och servera med hyvlad parmesan på toppen. Enklare kan det inte bli. 😛

Sommarsallad

Liknande inlägg:

3 svar till “Sommarsallad – i vinterkylan”

  1. Stellan skriver:

    Låter gott. Pastasallad funkar alltid. Fast jag hoppas du brynte kycklingfiléerna 😕 

  2. Helena skriver:

    -> Stellan: Ahhhh…. ja, jag stekte kycklingen. Slarvigt av mig att inte skriva det i receptet. Jag ska ändra. Tack! 🙄

  3. Caroline skriver:

    Mmm ser mkt gott ut, måste göras ngn gång!

  4. […] från Pallas Delikatesser i Hötorgshallen förgyllde min helg. I lördags höjde de pastasalladen med kyckling, oliver, cocktailkapris och parmesan ett par snäpp. Igår toppade de en hemlagad […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *