| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av lördag 27/01 2007 kl. 13:08 7 kommentarer

Dinkelsallad med fetaost och grillad paprika

Dinkel är ett roligt alternativ till pasta och ris. Det tar ca 20 minuter att koka och passar bra i sallad. Bra vardagsmat som går snabbt att göra alltså! Den här varianten serverade jag fina K när hon kom på fredagslunch igår.

DINKELSALLAD MED FETAOST OCH GRILLAD PAPRIKA

  • 4 portioner kokt dinkel
  • 1 paket fetaost i tärningar
  • 1 pkt cocktailtomater
  • lite blandad sallad
  • 2 grillade paprikor strimlade
  • 1 liten rödlök i små bitar

Jag hade spickeskinka och rostade solrosfrön på toppen. Som sås blandade jag matlagningsyoghurt med limejuice och lite honung. Och dessutom så hade vi Vilmas knäckebröd med rosmarin och Cantadouost med örtkryddor.

Mycket smaker med lite ansträngning med andra ord!

Dinkelsallad

Liknande inlägg:

7 svar till “Dinkelsallad med fetaost och grillad paprika”

  1. Linsfia skriver:

    Var kan man köpa Dinkel? Har letat i vanliga matvarubutiker, men hittar det ej… 😯 Vet ni? 😆

  2. Elin skriver:

    jag köpte mitt paket på ICA Supermarket som ligger i mitt område. Kolla bland pasta och gryn 😉

    Om du tycker att det är svårt att hitta, fråga på din mataffär om de kan ta hem det, ofta blir de glada när kunder har förslag på nya saker i sortimentet. Lycka till!

  3. Anders skriver:

    Hur smakar dinkel? Är det åt cous coushållet?

  4. Carin skriver:

    Jag hittade också Dinkel i en vanlig matvaruaffär, känns som om dinkelutbudet har exploderat. Smaken är snarlik vanligt matvete.

  5. Linsfia skriver:

    Tack för tipset! Jag skall genast rådfråga min affär 🙂

  6. Pia skriver:

    Vi körde ett budgetkalas med tjälknöl, pastasallad (till de mindre barnen) och dinkelsalladen fast med bulgur. Kanongott, fräscht och många av gästerna ville ha receptet. Roligt med så många smaker att övriga kryddor inte behövs. Vi kompletterade också med bröd, tzatziki och hummus.
    Prinsesstårta och fransk chokladtårta (för oss chokladfreaks) fick avsluta.

  7. Elin skriver:

    Pia, roligt med feedback på salladen, och bulgur är ju minst lika bra som dinkel 😛

  8. […] en vinägrett eller rejält med olivolja håller paprikorna i kylen många dagar. Låt dem lysa upp rustika sallader eller använd för att toppa små improviserade förrättsmackor. Kombinationen av lagrad kryddost […]

  9. […] blanda ner i en dinkelsallad […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *