| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av torsdag 08/06 2006 kl. 13:39 3 kommentarer

Potatissallad med sparris och fetaost

Det blir en hel del fetaost i matlagningen just nu. Egentligen så kan man ju äta det året om men fetaost passar så bra till en massa somrig mat. Till grillat, i sallader, som pålägg till picnicmackorna – så just nu så går det åt ett paket i veckan här hemma!

När vi åt lunch ute på Asknäs häromveckan så passade vi på att köpa sparris från deras egna odling. Tyvärr så var den späd och tunn (jag antar att deras försäljning går bra och att jag kom lite sent på dagen för att handla) men vi stekte den i olivolja istället för att koka den och det gick alldeles utmärkt. Hursomhelst, den späda gröna sparrisen fick bli en av huvudingredienserna i potatissalladen tillsammans med fetaost.

POTATISSALLAD MED SPARRIS OCH FETAOST, en receptskiss

  • kall kokt potatis i bitar
  • finstrimlad purjolök
  • kokt/stekt grön sparris
  • fintärnat äpple utan skal
  • smulad fetaost
  • salt och peppar

Dressingen var en vinegrätte på min nya favoritvinäger: balsamvinäger med chili (den är jättegod och kommer att förfölja er i fler inlägg framöver….) och olivolja.

En vit vinäger hade ju varit snyggare förstås men jag var lite ivrig att testa den här vinägern, så potatisen blev lite ”brunfläckig”, men det gör ju inget, det är ju smaken som räknas….

En annan variant är Helenas potatissallad med sparris som har en senapsdressing

Liknande inlägg:

3 svar till “Potatissallad med sparris och fetaost”

  1. Kinna skriver:

    Hej, nu kollar jag ert antivisur/spam skydd. Hoppas det funkar att få fram kommentarerna. 😛

  2. Helena skriver:

    Låter jättegott! Och vad bra att du påminde mig om ”min” potatissallad; den är det dags att göra igen!

  3. danne skriver:

    Låter gott! Måste prova.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *