| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av torsdag 01/06 2006 kl. 23:42 4 kommentarer

Paris!

För första gången så har jag ju blivit firad på Mors Dag! Det är svårt att veta vilka förväntningar man ska ha på en sådan dag men jag måste erkänna att jag är mer än nöjd; sambon lagade en väldigt god roast dinner som även inkluderade dumplings och stuffing med aprikoser. Dumplings kan nog översättas som klimp tror jag och stuffing, ja ibland vet jag inte alls vad jag äter här hemma. Gott var det ivarje fall!

Dessutom så hade sambon den goda omtanken att boka en resa till Paris! Det ska bli väldigt kul, jag ser verkligen fram emot att få se Paris ”på riktigt”. Hitills så har det bara varit två korta stopp där; dels en heldag i samband med en tågluff, ehum 1993, och dels i samband med ett jobbmöte för några år sedan när vi satt två dygn på ett hotell och knappt såg Eiffeltornet. Så egentligen så känns det som om jag fortfarande inte har sett Paris.

Naturligtvis så finns det två viktiga frågor att reda ut innan resan;

1. VAD och VAR ska vi äta när vi är där
2. VAD ska vi handla med oss hem i matväg

Så nu vill jag veta alla er tips på en gastronomisk weekend i Paris. Våra 5-månadersklimp hänger förstås med. Förhoppningsvis så är hon välkommen i sittvagnen där vi drar fram. Hotellet ligger vid metrohållplatsen Madeleine så förhoppningsvis så finns det en hel del gastronomiska upptåg som vi kan göra på gångavstånd!

Liknande inlägg:

4 svar till “Paris!”

 1. Andrea skriver:

  Visserligen var det elva år sen jag var i Paris men så googlade jag på vår favoritrestaurang då, och den finns kvar!
  Den heter Café de L´industrie och ligger på 16, Rue Saint-Sabin mycket nära Bastiljen. Karta finns om ni googlar på restaurangnamnet.
  Den var mycket bra då och kanske är den fortfarande värd ett besök.
  Tack för en jättebra matblogg!

 2. karin skriver:

  Jag var i Paris i höstas och var på alla ställen man ”ska” gå och kolla på matvaror; Lafayette, Au bon Marche, Fauchon etc. Det trevligaste matstället var en utomhus matmarknad vid slutet av St: Martin kanalen om man börjar gå den i norr.
  St: Marin kanalen och området där rekommenderas varmt!
  Jag bodde vid place Pigalle och när jag tittar i min guidebok så heter gatan som går vid Moulin Rouge Rue lepic och där hittade jag ”riktigt” bageri och lite andra trevliga affärer.
  Förbered dig på att det är SVINDYRT
  Jag kan rekommendera min lilla guidebok som är utgiven på DN: s förlag och har utvikskartor inuti med bla tunnelbanesystemet

  Karin

 3. […] balsamvinager. Sambon, som ar kvar hemma i Sverige, onskade mer suet till skafferiet for att gora dumplings. Suet ar nagot som jag inte har sett hemma i affaren, vad ar det pa svenska? Pa forpackningen star […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.