| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av torsdag 18/05 2006 kl. 15:17 12 kommentarer

Blåmusslor med chili och citronpasta

Att koka musslor är enkel och billig vardagslyx. Dessutom är de snygg plockmat! Mina musslor får gärna vara ordentligt påverkade av chili och vitlök, och egentligen så gillar jag ju mest buljongen som blir av hopkoket – den är ju hur god som helst att doppa lite bröd i!

Koka lite pasta till om du är hungrig och pressa ner lite färskpressad citronsaft innan servering. Ett gott bröd hämtar du upp på bageriet på vägen hem!

Blåmusslor kokta i vitt vin

du behöver:
1 påse blåmusslor (sköljda och skrubbade)
ett par schalottenlökar
ett par vitlöksklyftor
en röd chilifrukt
en rejäl skvätt olivolja
2 dl vitt vin
salt och peppar
ett par nävar persilja

så här gör du:
1. Finhacka all lök och chilifrukt och fräs det sedan i lite olivolja.
2. Häll i musslorna tillsammans med vinet och låt de koka tills de har öppnat sig (3-4 minuter).
3. Smaksätt buljongen med lite salt och peppar. Rör ner finhackad persilja innan servering som sker så snart musslorna är kokta och klara!

Komihåg! Koka inte de som redan är öppna och ät inte de kokta som inte har öppnat sig!

Liknande inlägg:

12 svar till “Blåmusslor med chili och citronpasta”

  1. Lena skriver:

    Det måst ejag pröva! Älskar musslor men alltid trott att det är för meckigt att fixa själv.

  2. Oskar skriver:

    Precis min åsikt! Billig vardagslyx. Enkelt. Snyggt. Gott. Köpte en påse musslor idag. Nu vet jag vilket recept jag ska prova den här gången.

    Vad tycker ni förresten om den belgiska varianten (moules frites)? Den med musslor, pommes frites och en rejäl klick majonäs :?::grin: Barbariskt eller smaskigt?

  3. Elin skriver:

    Lena, välj rätt musslor bara, koka inte dem som redan är öppna och ät inte de kokta som inte har öppnat sig!

    Oskar, eftersom musslor i sig inte är så mättande så tycker jag att den belgiska varianten är förlåtlig 🙂

  4. Oskar skriver:

    Elin -> Ja, Moules Frites är onekligen mättande. 🙂 Men gott faktiskt. Tror dock att jag ändå föredrar musslorna till en god pasta, typ din här ovanför. Kan tänka mig att den färskpressade citronen ger en spännande brytning mot de chilikryddade musslorna. Moules Elin…..

  5. Max skriver:

    Yff, inga musslor i min mage! 😯

  6. Oskar skriver:

    Receptet är nu avnjutet. Får 5 tjejer i köket av 5 möjliga. Gillade chilin till musslorna!

  7. Elin skriver:

    Oskar, skoj, det känns som om vi tar över ditt liv mer och mer :mrgreen:

  8. Oskar skriver:

    -> Elin: Vaddådå??!!! *knaprar på Marabous nya kexchoklad och letar efter den självvattnande Basilikakrukan i en broschyr*

  9. Max skriver:

    Haha 😀

  10. Helena skriver:

    Helt underbart! Är det det här som kallas för Ragazze-effekten? ❓ Snart kommer alla Marabou X och Eva Solokrukor vara slutsålda i hela landet! :mrgreen:

  11. Niklas skriver:

    Köpte för första gången musslor för några dagar sedan. Dock noterade jag att vissa musslor var öppna, men när man ”knackade” på dom eller slöt dom försiktigt för hand så stängde dom sig tydligt och klart av sig själva och höll sig sedan slutna. Detta tolkade jag som att musslan lever och alltså kan kokas/ätas ? Är inte matfötgiftad än i alla fall… Någon som vet hur det egentligen ligger till.

  12. Oskar skriver:

    Precis min uppfattning. De ska vara slutna innan kokningen eller åtminstone stänga sig då man knackar på dem. Bör öppna sig under tillagningen. Tror inte du har någon magsjuka att vänta 😛

    Visst var det gott?

  13. […] Nyfiken på fler recept? Kika på Elins blåmusslor med chili och citronpasta! […]

  14. […] blev en hel del musslor i Frankrike och de allra bästa var de allra enklaste. Köp ett nät och koka dem med vitlök och chili!  Jag erkänner glatt att kombon med pommes frites på fredagkvällen är oemotståndlig […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *