| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av torsdag 23/02 2006 kl. 20:26 3 kommentarer

Rucolasallad med pinjenötter och granatäpple & panerad karré med parmaskinka, parmesan och tomat

Man blir lite nervös när det kommer ett bokpaket från Mat&Njutning som man inte har beställt. Dessutom så är jag ju försatt i kokbokskarantän, jag hade ju tänkt att inte köpa några nya kokböcker före bokrean men det är ju så med bokklubbar att de skickar månadens bok om man inte är snabb att avbeställa dem. Nu var det en sådan bok som kom – igen.

Boken visade sig vara ett tokbra fynd och heter Trattoria,italiensk mat för hela familjen. Det är bra och enkla recept, snygga bilder och en hel del läsvärt, så nej den kommer inte att åka i retur – dessutom så har jag ju ingen italiensk kokbok här hemma. Söndagsmiddagen blev med inspiration från denna kokbok. Först en enkel och god förrätt!

Ruccolasallad med pinjenötter och granatäpple

  • ruccola
  • pinjenötter
  • granatäpple

Jag har inte skrivit några specifika mängder ovan, men eftersom pinjenötter och grantäpple är ganska dyra ingredienser så passar salladen bra som en liten sallad före maten. Rosta gärna pinjenötterna innan. Kärnorna från ett granatäpple borde räcka till ca 6 förrättsportioner.

Lägg rucolablad på en förrättstallrik. Strö pinjenötter och kärnor från granatsäpplet ovanpå. Blanda sedan dressingen enligt receptet nedan och ringla ovanpå. Gör ingen trist vinägrett till salladen, den behöver en tuffare dressing tycker jag 😉

dressing:

  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk senap
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 finhackade sardeller
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Panerad fläskkarré m parmaskinka, parmesan och tomatsås (4 port)

I kokboken så användes kalvkotletter till ursprungsreceptet men vi använde fläskkarré och lät det eftersteka i ugnen, men de kan även puttra under lock i en stor panna på spisen.

  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl passerade tomater
  • 1 msk kalvfond
  • basilika, oregano
  • 1 ägg
  • salt och peppar
  • 8 msk ströbröd
  • 4 fläskkarréskivor
  • smör och olja att steka med
  • 4 skivor parmaskinka
  1. Gör tomatsåsen: fräs först lök i en kastrull.
  2. Tillsätt tomaterna och låt såsen sjuda ca 10 minuter.
  3. Tillsätt fond. Smaka av med kryddorna och låt det sjuda en stund.
  4. Häll ströbrödet på ett fat. Vispa ägget med en tesked salt i en skål. Pensla ägg på köttets båda sidor och vänd det sedan i ströbröd. Stek dem sedan på båda sidorna.
  5. Lägg en skiva parmaskinka på varje köttskiva och sedan parmesan ovanpå.
  6. Lägg tomatsåsen på toppen. Gratinera i ugnen 7-8 minuter eller till dess att det ser klart ut.
  7. Servera med spagetti, gärna med lite pesto i.

Liknande inlägg:

3 svar till “Rucolasallad med pinjenötter och granatäpple & panerad karré med parmaskinka, parmesan och tomat”

  1. Ingerid skriver:

    Hei! Jeg liker bloggen deres veldig godt – fant frem til den gjennom DN på nett. Så dere har ihvertfall en norsk leser!
    Granateple er virkelig godt. Det går an å ha det på hardkokte egg, salater med nøtter, poteter, bønner og annet som smaker litt fett – gjerne sammen med hvitløk. I Georgia bruker de masse granateple. Etter at jeg var der har jeg brukt det masse. Takk for fine oppskrifter, skal prøve snart!

  2. Nina skriver:

    Fick också denna UNDERBARA kokbok hem i brevlådan nyligen (fast jag hade, till skillnad från Dig, beställt den!). Jag tycker att den är fantastisk och kan sitta i timmar och drömma mig bort bland recepten och de fina bilderna som kokboken är fylld av.

  3. Rannva skriver:

    Jag tycker inte att granatäpplen är så dyra, 2 för 11:- på Ica Maxi just nu ^^Så jag sitter och äter ett glas med granatäpplen med lite brunt socker (fairtrade) på. Mumsigt! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *