| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av tisdag 07/02 2006 kl. 17:32 4 kommentarer

Kulinariska utflykter i Sveriges trädgård

Kulinariska utflykter i Blekinge

Ett guldkorn i min lilla kokbokshylla är ”Kulinariska utflykter i Sveriges trädgård” skriven av Ann-Mari Williamsson. En bok som bygger på en utflykt bland strutsuppfödare, rökerier och getosttillverkare i Blekinge.

Jag är i allra högsta grad jävig eftersom Ann-Mari är sambo med min morbror, men oj vad jag tycker om den här boken. Bilderna (tagna av Helena Grännsjö) är makalösa, de små berättelserna om olika miljöer i Blekinge triggar min lokalpatriotiska ådra och recepten är både enkla och piffiga. Allra mest klappar mitt hjärta för kapitlet ”Att fånga en kräfta” med bilder från min kräftsjö och min mormors recept på kräftlag.

Ann-Mari är en vis kvinna med många järn i elden. Och ända sedan jag knappt nåde upp till diskbänken har hon propagerat för hemkokt saft, närproducerade livsmedel och hur viktigt det är att gynna traktens bönder. Det är viktiga saker. Och jag har nog lärt mig ett och annat av henne.

På kokbokens egen sida kan man beställa en delikatesslåda från Blekinge med bl a rökt ål, rosmarinvinäger, lavendelskorpor, rökt fårfiol och snapskryddor.

Liknande inlägg:

4 svar till “Kulinariska utflykter i Sveriges trädgård”

 1. Husmusen skriver:

  Åh vilket bra tips! Tack 😆

 2. xtian skriver:

  Fasiken vilken smart idé. Att ge ut kokbok och sen sälja grejer på hemsida relaterat till boken (låter kanske ironiskt, men det är det inte…).

  Som vanligt, ett inlägg som berikar vår dag!

 3. Mattias Wirf skriver:

  Det där låter spännande, tack för tipset 🙂

 4. […] Kulinariska utflykter i Sveriges trädgård fanns också i […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.