| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 06/02 2006 kl. 19:43 1 kommentar

En alldeles vanlig onsdagsmiddag

Maria och Helena kom förbi förra veckan på middag för att hälsa på Baby Ragazze och jag lyckades hålla ambitionsnivån låg och lagade bara en paj. En vegovariant med valnötter och trattkantareller i sällskap med bladspenat och paprika. Sedan blev det lite småplock med bland annat Itche Bai, skånsk spickeskinka, färsk papaya, fikon, ostfyllda oliver, chilimarinerade tomater och knäckebröd med fänkål. De var en udda samling smårätter som tillsammans blev ganska ok och man ska inte underskatta shopping av färdigt småplock när man ammar varannan timme…

Den goda osten Itche Bai var en ny bekantskap. ”Jag tror den är spansk eller fransk” sa tjejen på Vivo så jag fick gå hem och googla efter svaret. Osten är från franska pyreneerna och är gjord på 80-90% fårmjölk och 10-20% getmjölk. Alltså en god ost om man inte är överförtjust i getost.

Var spickeskinkan kommer ifrån har jag redan glömt trots att jag frågade två gånger på Greys Deli. Amningshjärnan fungerar inte alltid till 100%, men det var något med skogen i Skåne och att det var saltat, rökt och torkat – god var den i varje fall!


Det är bra med lite kökshjälp!

Liknande inlägg:

Ett svar till “En alldeles vanlig onsdagsmiddag”

  1. Helena skriver:

    Som vanligt en bra kväll med fina vänner! Jag gillade spickeskinkan och osten allra mest – kanongoda. Och Lux-brödet. Måste nog göra en utflykt bort till lillön!

  2. […] Itche Bai, a French miced ewe and goat’s milk hard cheese. Excellent taste, lingers for a long time in the mouth after eaten. And we’re not alone in enjoying it (in Swedish). […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *