| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 30/01 2006 kl. 20:45 5 kommentarer

Ananaspaj med kokos

Häromdagen blev det Lenas ananaspaj fast med en deciliter kokos i fyllningen. Pajen är en sockerbomb men till sin fördel så är den enkel och snabb att göra, vilket är bra när en tre veckors bebis vill ha uppmärksamhet med jämna mellanrum…

ANANASPAJ MED KOKOS

till pajdegen:

  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

till fyllningen:

  • 1 burk krossad ananas (avrunnen)
  • 1 burk crème fraiche
  • 1 ägg
  • 0,5 dl socker
  • ev 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kokosflingor
  1. Smält smöret.
  2. Blanda de torra ingredienserna till pajdegen och blanda sedan i smöret. Kläm ut degen i en normalstor pajform.
  3. Blanda ingredienserna till fyllningen.
  4. Häll fyllningen i pajformen och grädda i ugn 175 grader i ca 30 minuter. Klart!

Liknande inlägg:

5 svar till “Ananaspaj med kokos”

  1. Lena skriver:

    Åh, vad du är smart som kommer på sådant där! Tur att jag har en burk ananaskross kvar för nu MÅSTE jag ju också testa med kokos i 😆

  2. Cissi skriver:

    Tack för hjälpen . Jag hade tappat bort mitt annanspajs recept.:grin:

  3. Eva skriver:

    TACK!! sökt länge efter detta recept.:eek:

  4. Natalie skriver:

    Hej!

    Jag håller just på med en variant på ert recept. I pajdegen, som förgräddats, blandade jag kanel och kakao.
    I pajen ska jag snart bre ned en ananas/kesella/vanilj blandning som ska få stå kallt och ätas imorgon när syrran kommer på besök.

    Tack för inspirationen!

  5. marianne skriver:

    UNDERBAR!!!!!

  6. […] Recept här! Tipce: Man behöver ej använda hela degen, tycker det blir lite för mycket botten av det hele då. […]

  7. […] idag att göra den här ananas- och kokospajen, och eftersom det är ett väldigt lättlagat recept var det väl värt besväret att vända ihop […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *