| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av fredag 20/01 2006 kl. 16:38 12 kommentarer

Helga

liten och stor Helga

Min svärmor älskar att gå på auktion och hon har bl.a. en imponerande samling kristallglas i sitt hem. I julklapp fick vi en kartong med Helga-glas, 12 st rödvinsglas och 12 st dessertvinsglas. Även de gröna kristallglasen som skymtar på bilden från nyårsdukningen har vi fått från henne. Inget ont om moderna kristallglas, men det är något alldeles särskilt att använda dessa – tack svärmor! 🙂

Liknande inlägg:

12 svar till “Helga”

 1. Elin skriver:

  toksnygga!

 2. Kinna skriver:

  De är underbara! Jag vill också ha….=)

 3. Mari skriver:

  Är också lycklig ägare till Helga-glas, som jag fått av min svärmor, fast jag har lägre vidare dessertvinsglas som jag fått av min mor. Men måste erkänna att de idag mest intar platsen som skåpvämare. Men vackra är de och ger en helt annan karaktär till dukningen. Kanske åker de fram nästa gång……

 4. Maria skriver:

  Mari -> Tycker absolut att du ska använda dem, synd om de bara ska stå och damma.

 5. Helenas svärmor skriver:

  Har också 6 st Helga snapsglas efter min mormor, född 1882… Såg i en Antik-tidning att vinglasen betingade 350.-/st! Men de ska helt klart användas.

 6. Leander skriver:

  Ni är ena riktiga brallisar som har denna blogg. Snygga och så. Ålder?

 7. Eva skriver:

  Heej,

  Åhh. jag är på jakt efter sånna glas. Någon som har ett tips på var jag kan hitta dom? Vet ni om det finns i selter variant också?

  Tack!!

 8. Maria skriver:

  Eva: Ja det finns en seltervariant också, man kan nätt och jämt skymta dem på bilderna i det här inlägget. Mitt bästa tips på var du ska hitta Helga-glas är nog att hålla utkik i antikaffärer och kanske på Blocket. De flesta glasen vi har, har min svärmor köpt på olika auktioner, selterglasen hittade vi på Antikmässan för några år sedan.

 9. […] Nyårsbordet dukat med Helga-glasen […]

 10. Anne-Charlotte Dahlberg skriver:

  Jag har 8 st vinglas. Vem har tillverkat dem? Vad kostar de?
  Har fått mina efter min faster som gifte sig 1930 talet.

  • Maria skriver:

   Ann-Charlotte: Som jag förstått det gjordes den här slipningen på många olika glasbruk så det är svårt att säga vem som tillverkat dem. Vinglasen brukar kosta runt 300:- styck enligt min svärmor.

   Jag tycker de är väldigt fina och trevliga att dricka ur, hoppas du gillar dina också!

 11. majvor skriver:

  hej jag har en hel serie med helga glas som jag säljer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.