Tchaé Green Tea Mint

Som inbiten Earl Grey-fantast är jag lite skeptisk till nya tesorter. Grönt te är inte heller min tekopp (!), men trots det har jag fallit för Tchaé Green Tea Mint. Ett friskt och gott te som smakar rejält mycket mint. Efter några dagar med en envis förkylning kändes det som om jag drack bort bacillerna igår kväll. Nu är det väl inte riktigt så bra. Och den utlovade stimluerande och avkopplande effekten har jag inte precis märkt av, men det är ett gott kvällste.

Lipton Tchaé Green Tea Mint

11 kommentarer

 1. Mattias Lyman /Aromia.se

  Många gör misstaget att låta grönt te dra förlänge i vattnet. Vilket gör att det blir beskt. Grönt te har annars ofta en mild smak som borde tilltala de flesta som gillar “vanligt te” (svart). Grönt te innehåler teinn/koffein vilket gör att det inte direkt är av kopplande. Vill man ha ett te med liknande positiva effekter som grönt te har (sänker kolesterol, motverkar matförgiftning, bekämpar virus, förebyggande mot cancer, m.m.) rekomenderas rött te istället.
  Rött te kommer från Rooibosbusken som växer i Sydafrika. Teet är rikt på antioxidanter och mineraler och är naturligt koffeinfritt med låg halt av garvsyra, vilket gör det till ett bra kvällste.

 2. Helena

  Oj! Tack för telektionen, Mattias!

  Jag kommer nog fortsätta vara en svart te-älskare, men då och då är det gott att prova andra sorter.

 3. Annelie

  Stod och höll i ett paket med just de teet häromdagen, men valde av gammal vana Lady Grey. Det ska jag inte göra nästa gång.

  Grattis till den fina artikeln i dagens DN!!

  Annelie

 4. Lisa

  Grattis till artikeln i DN!

 5. Anna

  Var själv också en grönt-te-skeptiker till jag köpte lösviktsteet Gröna Söder. Fantiskt gott!!

  Vill tacka för en underbar blogg, klippte raskt ut recepten i dagens DN och rusade sen in till datorn för att se bloggen med egna ögon. Lär återkomma ofta!

  Anna

 6. Maria

  Annelie & Lisa -> Tackar tackar! 🙂
  Anna -> Välkommen hit!

 7. Christofer

  Jag älskar det här teet! Det är dessutom fantastiskt gott tillsammans med skummad mjölk + lite socker eller honung. Det här var faktiskt det första te jag verkligen tyckt om. Och särskilt som du säger, som kvällste. Nu har jag hittat lite andra tesorter jag gillar, men är fortfarande skeptisk till svart te.
  Liptons tevarianter som heter Morocco och Tahiti är också väldigt goda liksom det vita te. Samtliga tre är förpackat i pyramider.´

  Synd att Lipton måste ha sina hemska reklamer.

 8. niclas

  Halloj, kul med DN-artikeln =) Skoj att läsa mer om er (och kul att själva få komma in lite till desserten, typ)

  /Matbloggniclas

 9. mikael

  jag instämmer med Niclas….

  mycket trevligt repotage ;0)

 10. mikael

  föresten Russian Earl Grey är mycket mycket gott

 11. Om te / Rickard

  Te är uppiggande pga det innehåller tein, men även avslappnande för det innehåller också aminosyran theanin. Varken te eller rooibos innehåller någon garvsyra, men däremot innehåller de polyfenoler (antioxidanter).

  Ett gott svart te som jag kan rekommendera är Darjeeling.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.