| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av lördag 31/12 2005 kl. 11:09 2 kommentarer

Istället för en blomma #2

Kökstjejerna + respektive var bjudna hem till Elin på en engelsk roast dinner häromkvällen och som gåva till värdparet hade jag gjort en burk fikonmarmelad. Funkar bra till ostbrickan med t.ex. brie, camembert eller blåmögelost. Enkelt att göra var det också!

Fikonmarmelad
250 g torkade fikon
3 dl rött portvin
1 dl muscavadosocker (jag använde ljust)

Gör så här
Skär fikonen i bitar och skär av stjälkarna. Lägg dem tillsammans med portvinet och sockret i en kastrull på svag värme och koka långsamt ihop till marmelad. Behövs mer vätska så tillsätt lite vatten. Låt marmeladen svalna och förvara i glasburk i kylen.

Marmeladen håller sig ca 2 veckor i kylskåp. Om man inte vill använda portvin kan man ta tranbärsjuice istället. Receptet hittade jag i Elle a’la Carte nr 3 2005.

Liknande inlägg:

2 svar till “Istället för en blomma #2”

  1. Ilva skriver:

    Det later valdigt gott, det skall jag prova!

  2. Elin skriver:

    Det ar valdigt gott ocksa, vi ater den, ehum, just nu 🙂

  3. […] Jag fick ju en god fikonmarmelad av Maria och den blev ett gott pålägg tillsammans med västerbottenost! […]

  4. […] Jag köpte fyra påsar. Det finns en viss risk att det kommer att bli storkok av Marias goda fikonmarmelad framöver. Men jag tar gärna emot fler tips på vad jag ska göra med dem! […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *