| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av söndag 13/02 2005 kl. 18:24 Kommentera

Pasta med ädelost och tomater

I vanliga fall så är jag inte så mycket för ädelost men tillsammans med tomater och basilika så blir det jättegott. Det här kan vara den pastasås som jag har gjort flest gånger – fort går det också 😉
Ofta brukar jag ha den till kyckling, tex fileér fyllda med parmaskinka och salviablad, men idag så skrek proteindepåerna efter KÖTT så det blev utskuren biff från ICA istället + Cotelli Fullkorn (nu finns det dessutom ganska många pastasorter med fullkorn, bra!).

pastasås med tomater och ädelost

  • olivolja att steka med
  • 1 gul lök
  • 100 g Kvibille Ädel
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 kruka basilika
  • salt och peppar
  1. Hacka lök och fräs den med olivoljan.
  2. Tillsätt tomater och låt koka 10-15 minuter.
  3. Smula ner osten i tomatsåsen tillsammans med basilikablad.
  4. Låt puttra i 3-4 minuter tills osten har smält.
  5. Smaka av med salt och peppar.

Liknande inlägg:

0 svar till “Pasta med ädelost och tomater”

  1. […] faktiskt var bra nog att bloggas om. Så ibland är det tur att det sker misstag i köket. Ursprungsreceptet har jag bloggat om tidigare, det här är bara en annan […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *