| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 03/01 2005 kl. 21:41 4 kommentarer

Biff Rydberg

Det blev ju en halv rådjurstek över igår, så idag blev det Biff Rydberg på resterna. Det är ju så GOTT! Egentligen så ska det ju vara på oxfilé så det här var väl en fuskversion då. Biff Rydberg går fort att göra; tärna oxfilé, potatis och lök som du sedan steker till en lyxpyttipanna. Servera med en äggula på toppen och kasta på lite persilja. Släng ihop en sås genom att blanda 1 dl gräddfil med 2 msk grov senap och servera till. Klart!

Rydbergiga länkar:
Härstammar rätten Biff Rydberg från Rydbergs bar?
Wikipedia om Hotell Rydberg och Biff Rydberg

Liknande inlägg:

4 svar till “Biff Rydberg”

 1. Myran skriver:

  Jag är fortfarande grymt imponerad över att du orkar laga god mat till dig själv när du är ensam. Jag önskar jag kunde frambringa något godare till mig själv än fryst pasta som jag tinar med vatten från vattenkokaren och såsen som jag hittar längst in i frysen som gör mig matförgiftad och utslagen ett halvt dygn 🙁
  Du är bäst!

 2. Elin skriver:

  Men om det är trist att laga mat till sig själv så är det ju bra med recept som går FORT. Det enklaste är ju att ”alltid ha rester” för då finns det ju alltid något att kasta ihop. Koka tex extra potatis så har du en bra basvara astt utgå från dagen efter. Om du ska ha tex 4 st tomater i recept – köp 6-8 st, så har du några ”över” till akuta recept.

  Idag gjorde jag en omelett till middag med potatis (över från i förr går), julskinka (sista biten), lite schallotenlök (håller ju länge i skafferiet), ägg (alltid bra att ha hemma) och liten riven cheddarost. Det tog inte 20 minuter att göra!

  Jag tror när vi börjar kategorisera våra inlägg så ska nog en kategori heta Matakuten där recepten ska ta max 20 minuter från att man tar av sig skorna i hallen till dess att man slänger sig med tallriken i soffan 🙂

 3. Polly skriver:

  Åh en matakut! Precis vad jag behöver!
  Laga mat till EN person, gud så trist det är.
  🙁
  Polly, hungrig

 4. […] Idén med Matakuten är inte så dum – kravet för att få hamna under kategorin är att “recepten ska ta max 20 minuter från att man tar av sig skorna i hallen till dess att man slänger sig med tallriken i soffan” […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.