Iste med rabarber
Här växer rabarbern yvigt och snabbt. Vi har en stor planta som lätt får lite träsmak om den inte plockas snabbt nog medan den fortfarande är någorlunda späd. Plus att vi har en ganska ny planta som inte riktigt tagit fart, men som ger sötare mörkröda stänger. Så ett par av de krispiga rabarberstängerna kokades ner till fint iste förra helgen. Minsta preppade och hittade receptet i senaste Buffé-tidningen. God!
Iste med rabarber
En liter.
- 200 gram putsad rabarber
- 1 liter vatten
- 4 tepåsar rooibos
- 0,5 dl flytande honung
- lite limejuice
- Pynta med limeskivor och jordgubbsmynta
- Putsa rabarber och skiva 1 cm bitar. Kokas med en liter vatten (typ sjudande) ca 10 minuter.
- Sila av rabarberkoket med en sil i en skål. Låt tepåsarna dra i rabarbervattnet 5 minuter. Smaka av med honung. Häll upp i en karaff och låt stå kallt en timme.
- Smaka av med limejuice.
- Pynta med jordgubbsmynta och lime vid servering. Plus servera med is.
