Grön sparris med örtricotta

Den här röran var medårets påskmiddag. Hade den till nystekt grön sparris. Passar egentligen till lite allt möjligt. Kan även åka ner i en pasta.  Eller vara på en crostini. Den får hänga med fler gånger. Recept lånat från Zeta.

Örttricotta

  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 burk ricotta
  • 1 kruka basilika
  • 3 msk olivolja
  • rivet skal från en ekologisk citron
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  1. Sätt in vitlöksklyftorna med skalet kvar i ugnen på 175 grader  ungefär en kvart, tills de blir mjuka.
  2. Skala och hacka klyftorna. Lägg dem i en skål och rör ner ricotta. Klipp ner basilikablad  och riv ner citronskal.
  3. Häll i lite olivolja. Mixa till en slät röra. Smaka av med lite salt och peppar.
  4. Förvaras i kylskåpet fram till servering

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.