Grön sparris med örtricotta
Den här röran var med på årets påskmiddag. Hade den till nystekt grön sparris. Passar egentligen till lite allt möjligt. Kan även åka ner i en pasta. Eller vara på en crostini. Den får hänga med fler gånger. Recept lånat från Zeta.
Örttricotta
- 4 vitlöksklyftor
- 1 burk ricotta
- 1 kruka basilika
- 3 msk olivolja
- rivet skal från en ekologisk citron
- flingsalt och nymalen svartpeppar
- Sätt in vitlöksklyftorna med skalet kvar i ugnen på 175 grader ungefär en kvart, tills de blir mjuka.
- Skala och hacka klyftorna. Lägg dem i en skål och rör ner ricotta. Klipp ner basilikablad och riv ner citronskal.
- Häll i lite olivolja. Mixa till en slät röra. Smaka av med lite salt och peppar.
- Förvaras i kylskåpet fram till servering
Lämna en kommentar