Trist i Torre Dell Orso

Efter  Lecce bestämde vi oss för att köra “runt klacken” på den italienska stöveln. Här gjorde vi ett stort misstag i planeringen som jag tänkte dela med mig av. Vi började dagen med att lämna Lecce och åka söderut. Tänk motsols ner efter västra kusten. Vi hade en skön förmiddag på stranden i Maria al bang. Stannade till för fika i fina Leuca för att slutligen checka in på  Hotell BelvedereTorre Dell Orso. Som var s-u-p-e-r-t-r-å-k-i-g-t. Vårt första riktiga bottennapp på resan.

Här hade lågsäsongen verkligen slagit till med råge. Den enda restaurangen som var öppen i byn var just den på hotellet. Hotellet var dessutom typ tomt men iddes ändå inte uppgradera oss från ett rum med kass utsikt till ett rum mot havet. Nej de tänkte de inte alls på. Det här var vårt enda fyrstjärniga boende på resan men det kändes ganska opersonligt och tråkigt. Middagen på hotellet var trist. Kocken hade nog dragit för säsongen. Sen var vädret inte tills sin fördel så vi ville mest snabbspola dygnet och åka vidare.

Så här i efterhand tycker jag att det hade vart en bättre rutt från Lecce att åka medsols söderut ner via den östra sidan istället och kanske hitta ett mysigare boende i Gallipolli framåt eftermiddagen.

Den här dagen blev vår första misslyckade planering trots ett ljuvligt dopp i havet. Tur nog skulle nästkommande dag bli det bästa stoppet på hela veckan!

belv belv1

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.