Mat i mobilen

Med en smartphone är det numera inte alls konstigt att vi kan blogga, läsa recept och restaurangmenyer även när vi är i mataffären eller sitter på bussen. Just nu har jag två matrelaterade appar nedladdade till min telefon; Arla Kökets kokbok och Gastrogate (båda är gratis och finns för både iPhone och Android).

Arla Kökets kokbok innehåller 900 recept och kan vara en räddare i nöden. Det har hänt att jag har stått handfallen i mataffären, kickat igång Arla-appen och snabbt hittat åtminstone en grund till något som sedan blivit en middag.


Recepten är indelade efter ingredienser


Spara som favorit  och hitta lätt nästa gång

Gastrogate guidar till lunchrestauranger och deras menyer. Det går att söka efter t ex “wallenbergare” och hitta vilka restauranger som serverar just den rätten och lista restauranger i närheten av där man befinner sig (perfekt om man har dålig koll på restauranger i en viss stad eller stadsdel) e t c.


Hitta lunchrestauranger i närheten av arbetsplatsen t ex


Var serveras wallenbergare idag?


Sugen på soppa? Sökresultat i listform

Utmärkta Vår kokbok finns också som app. För 49 kronor får man tillgång till 1 100 recept och en hel del matnyttig fakta. Jag har dock inte provat; har du?

En sökning på ordet “mat” ger en mängd träffar. Bl a de här:

Vilka matrelaterade appar använder du?  Tipsa i kommentarsfältet!

3 kommentarer

 1. Alexia

  Arlas app är outstanding! Lagade jättegod rätt i fredags med hjälp av den. “Djävulskyckling” som ligger i topp på deras 25 i topp-lista. Rekommenderas varmt!

  Kan även tipsa om GoGreens app.

 2. Walter Ego

  Mest glädje har jag haft av de brittiska stjärnkockarnas olika recept-appar – Gordon Ramsay, Jamie Oliver och Nigella Lawson har rejäla instruktioner, videor och finesser som inköpslistor etc. Bland de svenska tycker jag Tasteline och Coop är tillfredsställande, och i princip verkar vara i nivå med Vår Kokbok, även om de är gratis (om jag inte minns fel).

 3. David

  Hej,
  vi på Arla är jätteglada för all positiv feedback på iPhone-appen. På fredag landar Arla Köket för iPad så vi är spända på hur den tas emot. Håll utkik..!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.