Tom Sjöstedts veckoplanering

Behöver du tips inför kommande veckas matsedel? Kika på Tom Sjöstedts hemsida (Årets kock 2008) där han lovar att publicera sin och familjens matsedel veckovis. Plocka idéer eller hela menyer. Eller roas av Toms småfyndiga kommentarer i stil med:

Angående peppar så är det bara svartpeppar som gäller hemma hos mig. Vitpeppar är inte gott och råkar man ha det hemma är det bara att slänga direkt. Punkt slut.

Jag håller inte riktigt med om vitpepparn, men tycker att Toms personliga kommentarer gör konceptet levande. Tummen upp!

6 kommentarer

 1. Helena

  Jag måste erkänna att jag aldrig fattat poängen med vitpeppar, jag tycker bara att det är en vass och liksom hostig pepparsmak. Men berätta gärna var och hur den passar, för jag råkar ha det hemma och gillar inte att slänga mat.

 2. Maria

  Min käre sambo har samma åsikt om vitpepparn som Tom så här hemma används den ytterligt sällan. Det är väl i princip bara i potatismos som jag brukar använda den.

 3. Helena

  Precis som Maria vill jag ha vitpeppar i potatismos, i favoriten sparrissoppan och i en hederlig brunsås t ex. Fast visst använder jag allra oftast svartpeppar och måste jag välja mellan de två är det den svarta som vinner!

 4. Veronicas Altejé

  Var visst inte den enda som tyckte vitpeppar gör sig bäst i potatismos. 😆
  Även till panering av fisk och i vissa såser. 🙂

 5. Charlotte

  I bechamel-sås, spenatstuvning och till fisk..

 6. Alt godt

  Eg brukar blande fleire sortar peppar i kverna, og då er kvitpeppar med. Men rein kvitpeppar er upraktisk, då må eg ha to kverner, og det vil eg ikkje. Kokke-Tina har to, og brukar faktisk mest den kvite, slik det ser ut i programma.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.