Mina ICA-varor

I ICA:s senaste utskick till sina stamkunder presenterar de nyheten “Mina varor”, vilket innebär att de ger 20% rabatt på sju av de varor som kunden brukar köpa. Mer fördelaktigt jämfört med tidigare rabatterbjudanden på bestämda varor som jag sällan eller aldrig utnyttjade. Nu har ICA koll på mig och ger rabatt på sånt som jag köper ofta. Och lite lustigt är det ju att få presenterat för sig vad som brukar åka ner i varukorgen. ICA betonar att de varit noga med att ta hänsyn till lagen om personuppgifter och den som vill kan välja att inte få personliga erbjudanden.

Den här gången får jag rabatt på kycklingfiléer, matlagningsvin, gräslök, juice från Kivik, Texmex-salsa, pasta och choklad från Anton Berg.

Jag antar att de där varorna säger ganska mycket om vad som brukar finnas i mitt kylskåp. Fram med det nu; vilka varor får du rabatt på?

25 kommentarer

 1. Pernilla

  Pappersnäsdukar till allergikern *aaattjo*

  Och chipotlepasta.

 2. Maria

  Tycker det är ett bra initiativ! Jag fick också mitt utskick idag, yoghurt, “lyxkex” (cantuccini), portionste och flytande tvättmedel var bland mina erbjudanden.

  Vi storhandlar mest på ICA och vardagshandlar på VI så erbjudandena är mer representativa för min ICA-shopping än min matshopping i allmänhet.

 3. Sofia

  Fick oxå matlagningsvin, vet att jag bara handlat en sån flaska en enda gång…. vill de att man ska köpa fler eller?
  Annars fick jag kesella, glass, frysta bär och lättyoughurt… eeehh och tro det eller ej, jag äter inte alls bara mejeriprodukter:wink:

 4. Filippa

  Ja, jag måste säga att jag funderade en stund när jag såg det men jag får rabatt på laktosfri mjölk, glass och olivolja….

 5. M

  Vilket bra erbjudande!

  Jag som inte dragit mitt ICA-kort på länge får nog tyvärr inget sånt utskick. Måste genast kontakta ICA så de skickar mig ett nytt kort istället för det gamla borttappade…

 6. yllet

  Haha!! amningskupor, frysta grönsaker, italiensk hårdost, tomatpuré ECO, kaffefilter, frysta grönsaker ECO, fryst panerad fisk (?), juice, salladsärtor och fiskgratäng dill (har vi bara köpt en gång, fast då köpte vi nog 4 st..). Jag undrar hur representativt det eg är. Jag menar, hur många ggr kan jag ha köpt kaffefilter egentligen..? 🙂

 7. Sara

  Kryddor i påse – njae inte så ofta
  Våra finae sugar snaps – absolut, stor favorit
  Musslor i vatten – jo, jag måste erkänna en viss fabläss
  Pizza/pirog – ungarna skyller jag på
  Godmorgon juice- jajamensan alltid ekologisk
  Mozarella – hmmmm med basilika, tomater…
  Rökt Emilskinka – utmärkt smörgåspålägg

  Som den forna marknadsförare jag är, konstaterar jag bara att den individuella marknadsföring och prissättning som det talades mycket om för tio år sedan – den är här nu!

  Lite integritetskränkande är det, men vi vänjer oss. Och framför allt mycket smart. Klart jag vill köpa dem varorna lite billigare!
  Hon är inte så dum, Ingrid Jonnason Blank.

 8. Karin

  Jag har inget ica-kort själv, så jag vet inte vilka erbjudande jag skulle få själv, men jag undrar lite grann över urvalet. Är det verkligen alla varor som ingår? Handlar det om antal totalt, eller är det summan man handlar för. För borde inte någon få rabatt på mjölk t ex? Det måste ju vara något som många köper mycket av. Tycker man.

 9. Kottefamiljen

  * Någon i Kottefamiljen är laktosintolerant (hej Valio!)
  * Kottemamman har förfärligt håriga ben (hellouuu Venus Devine!)
  * Kottemamman äter Robertsons marmelad (alla som träffat Kottepappan vet att han äter vare sig godis, kakor eller något annat sött förutom glass och choklad)
  * Kottefamiljen gillar serrano-skinka (hoppsan, köper vi sådana mängder av den?)
  * Kottefamiljens basvara är vitlök (hoppsan, hoppsan…)
  * Det äts en del curry i Kottefamiljen (tjena Sharwoods Tandoori curry paste!)
  * Kottefamiljen har upptäckt Icas grönsaker som tillagas i påse i micron. Kan eventuellt tyda på att Kottefamiljen är lite lat..eller bekväm
  * Kottefamiljen försöker bli snällare (men funkar verkligen Annas pepparkakor, och framför allt: brukar vi köpa sådana mängder?)

 10. Mosan

  Det är inte rakt av de varor man handlat mest av, då skulle det bli en herrans massa mjölk… Det kanske inte Arla har råd med, eller vill lägga pengar på. För det är ju leverantörerna som står för rabatten. Sen vill väl alla leverantörer inte nödvändigtvis vara med på detta, därför kan man inte veta vilka rabatter man får (eller inte får).

 11. Stellan

  Det är ju de leverantörer som erbjuder Ica rabatter (läs: pröjsar) som får vara med.
  Själv fick jag erbjudande om några grejer som jag köper ofta, t ex couscous och mellangrädde och andra som jag kanske bara köpt en gång, t ex såna där miniförpackningar med Kelloggs-flingor.

 12. Maria

  Äntligen! Efter att ha bott i England och vant mig vid Tescos personliga erbjudanden ser jag fram emot detta. Jag är less på rabatt på varor som “aldrig” passar.

 13. jossa

  fryspåsar!!!!!!!!! ?????????

 14. Ida

  Veggiepyttipanna, bulgur, maskindiskmedel och SALTA KATTEN-TABLETTASK!! Ja, det säger väl en del om mitt sockersug kring lunch, det. Nu blir det inte en enda Salta katten till.

 15. Carro

  Hm, vad var det nu igen .. Tomater, Mini breaks från Kellogs, Bärry yoghurt, Pärsons skinka, Tacoskal, Sån där Dumle snacks .. Det är dom jag minns ! Lite oväntade ting ja fick rabatt på men =P

 16. karin

  Jag har gått och väntat efter att läst detta inlägg och idag kom det!
  Plåster, har mycket skoskav, vet att jag köpte en kollektion i juli
  Renskav, har jag nog köpt 2 paket av under året
  bitsocker!!!!!!!!Jag har inte köpt bitsocker på flera år!
  Brun farin, har jag nog köpt 1 ( ett ) paket av senaste halvåret
  Gnocchi från rana, har köpt 2 paket under hela mitt liv, båda under senaste året tror jag…
  valfritt fast margarin från arla med en bild på smör, ja det sker regelbundet, bregott måste välräknas in också?
  I love ECO branflakes, skyldig!
  Lindahls matlagningsyoughurt, skyldig!
  mixade salladspåsar, ja det hände ofta i somras
  Anton Berg stycksaker. Det var något stycksakerbjudande i juli tror jag, blev kanske 6 stycken under 1 vecka

  Hade jag gissat hade jag gissat på förutom matyoughurten och flingorna; frysta bär, tvättmedel, kattsand och kattmat, espressopulverkaffe, tunna skivor, I love ECO mjöl, pågens fullkornsskorpor.

  Hade de inte berättat om att det var “mina” varor hade jag inte märkt nån skillnad…

 17. Lilla söta fröken fräken

  Tycker att det är ett jättebra initiativ och framförallt att de har med ekologiska varor. Angående integriteten blir jag inte så upprörd. Självklart förstår jag att de har försäljning och vinst som största intresse, men jag ser så pass stora fördelar för min egen del att jag tycker de väger tyngre. De varor jag är mest nöjd över är ekologisk müsli, ekologisk saft, Brämhults färskpressade juice och ekologiska päron. Bra grejer 🙂

 18. Lisa

  Visst är det skoj med en annorlunda syn på matlagning och dess ingredienser!
  Det finns ju så mycket mer därtill. Se bara hur Paolo Roberto skapar intressanta matupplevelser med sina italienska fastrar, och Henri Bronett med sin bok “Största möjliga njutning”, som bidrag till ett nytt sätt att se på mat. Intessant!!

 19. Elin

  Hur funkar ICAs kort? Kostar det pengar? Kan man bara samla poäng och erbjudanden eller måste man sätta in pengar på kortet?

 20. Maria

  Elin: Jag har ett som man bara samlar poäng med!

 21. karin

  Jag har också bara ett poängsamlarkort, egentligen är ju systemet lite löjligt för det handlar ju om att man skall bli en trogen kund och få bonus och om man handlar för 2500 kronor så får man en rabattcheck på 25 kronor vilket jag tror var 1% när jag gick i skolan…
  Det finns varianter med insättningar och ICA bank men jag är inte insatt.
  Tidningen Buffé tycker jag är väldigt bra och 20% på “mina” varor känns väldigt mycket.
  I slutändan är det viktigast tror jag att man har en bra affär där man trivs att handla. Just nu handlar jag helst på ICA. På mina 2 tidigare bostadsorter handlade jag på Konsum.
  Jag gillar ICAs satsning på I love eco produkterna och “min” ICA butik nere i Västra hamnen har en bra fiskdisk och det är smidigt ( och gratis) att parkera.

 22. Anne

  Klockrent, tycker jag!

  -tacoskal, valfria, Santa Maria (Vi brukar köpa tacotubs)
  -varmkorv från Gol Pölser (Maken erkände att han brukar köpa det när jag inte är hemma)
  -Friggs c-vitaminbrus
  -Kitekat kattmat i portionspåsar
  -Häagen-Dazs glass (eh, no comments)
  -Icas bake-upbröd
  -Icas ekologiska tortillachips
  -Cream Cheese (nåja, det köper vi inte ofta)
  -fetaost från Fontana
  -färsk basilika

 23. KarinW

  Vi fick oss ett gott skratt eftersom vi mest handlar på konsum här hemma. Kräftor, ekologisk rapsolja,choklad och lakritskonfekt får vi rabatt på, det ni!

 24. Eva B

  Hej
  Undrar vilken familj som handlar med vårt kort när vi inte ser det….
  hälften av varorna hade vi aldrig köpt, resten erkänner jag mig skyldig till!
  Lite bättre resultat kunde dom väl ha fått
  Nix det här gillar jag inte

 25. Tjenixan

  Bästa som hänt sen skivat bröd! I love it!
  Fick just min andra lista, så nu ser jag ju att det verkar funka OCH bli lite variation mellan gångerna! Handlar inte sådär jättemycket på ICA under vinterhalvåret, men detso mer när vi är på landet. Min lista speglar därför sommarkosthållningen ganska väl. Förutom en sak som fanns med den här gången: Arlas baristamjölk. Hurra!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.