Mat i sommarvärme

Under de sommarvarma dagarna i förra veckan gick det förvånansvärt snabbt att ställa om sig till att äta lättare mat. Det kan förstås ha att göra med att jag hellre sitter ute i solen än står vid spisen, men jag är inte heller hungrig på samma sätt som under vintern. En sallad till lunch med lite kalkon, keso och grönsaker. En massa vatten och gärna en färskpressad juice på eftermiddagen och jag är tillfreds.

I fredags hade varken jag eller sambon ork nog för att gå till mataffären och då är det bra att ha ett par snabba nödraketer hemma. Några chorizokorvar, lite quinoa och grönsaker. Kylskåpstömningen resulterade i en helt ok middag. Chorizon stektes, quinoan kokades i grönsaksbuljong och blandades med en liten bit purjo (finstrimlad), två tomater, en halv röd chili, fyra färska champinjoner, olivolja, lite citronsaft, salt och svartpeppar.

Även om jag tycker om att laga mat blir jag riktigt glad när de enkla rätterna smakar bra och t o m verkar mer avancerade än vad de är.

2 kommentarer

  1. KarinW

    Det är lycka det när det blir gott utan krångel!

  2. Daniel

    Tack för komplimangen jag tycker ni alla tre är jätte duktiga och jag gillar verkligen eran blogg. ha det så bra mvh Daniel

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.