San Remo – italienska rivieran

Sedan tidigare vet vi att ni läsare är grymma på att dela med er av tips inför resor. Om knappt två veckor åker Maria och jag till San Remo på den italienska rivieran och nu vill vi ha tips om saker vi inte bör missa, restauranger vi måste besöka (eller för den delen se upp för), utflykter vi ska prioritera o s v.

Vi kommer att ha tillgång till bil under hela semesterveckan och funderar på att göra en eller flera utflykter. Ska vi prioritera Monaco? Om vi gör ett stopp i Nice (mer än på flygplatsen); var ska vi äta? Hur är det i Genua? Vilket är ditt smultronställe längs den italienska rivieran? Tipsa i kommentarsfältet!

San Remo
Bild från www.sanremoguide.it

10 kommentarer

 1. karin

  Jag var en gång på en liten badort inte så långt ifrån San Remo, har tyvärr glömt namnet på den men det var ett ställe där många italienare semestrade så prisnivån var lägre en vi var vana vid, jag åkte på nån bussutflykt till en jättemarknad i Ventimiglia ( ? ) och en lite ort uppe i bergen som hette Dolceaqua där man gjorde ett speciellt vin som jag vill komma ihåg smakade lite som de hemgjorda viner jag druckit på Sicilien. Orten var lite charmig med en fantastisk bro och gamla gränder att strosa i. Dessutom kunde man smaka vin lite överallt, kanske inte så lämpligt om man skall köra bil.

 2. Pia

  När jag beställde latte (apropå ovanstående inlägg) i San Remo frågade servitören om jag och min man kom från Sverige, enligt honom var det bara svenskar som beställde det där. I Genua ska man äta/köpa pesto eftersom det bara är där den rätta basilikan finns, enligt en herre från just Genua.

 3. Eva

  Missa inte Cinque Terre. Man kan vandra, åka tåg eller för all del köra bil eller mellan byarna.

 4. Anne-Lie

  Semestrade för ett par år sedan i Imperia som ligger alldeles i närheten av San Remo, jättefint och mysigt. Rekommenderas!

 5. Mysan

  Om ni har tillgång till bil så skulle jag absolut rekommendera att skippa turiststråken och åka upp i bergen norr om rivieran. Underbart landskap och vänliga människor – och supergod mat!
  Vi semestrade förra sommaren i den lilla bergsbyn Viola, strax sydost om Mondovi, och i varje liten by som vi besökte under veckan fick vi fantastisk mat.
  Det kan dock löna sig att ha med en bra karta och kanske lite kunskaper i italienska också…

 6. Maria

  Mysan: En bra karta har vi (eller hur Helena? :mrgreen:). Kunskaper i italienska är det däremot sämre med, tyvärr…

 7. Sofie

  Var i byn Noli för två somrar sedan. Otroligt mysigt med en pytteliten strandpromenad kantad av träd och en fond av berg. Maten och gelaton var precis så bra som man drömmer om under vinterhalvåret.

 8. Susanne

  Jag bor på Portofinohalvön, strax utanför Genua (ca 30 min öster om Genua). Fantastisk lunch får man på ett ställe som heter CAFFE’ DEGLI SPECCHI i Genua. Stället ser ut som en liten kaffebar på utsidan, men en trång trappa upp och man hamnar i restaurangen som alltid är knökfull med italienare. Lunch till bra priser och den långe trevlige kyparen pratar engelska 🙂

  Adressen är:
  Salita pollaiuoli, 43r
  16123 – Genova

  (Restaurangen ligger nära katedralen, vilken man väl ändå skall passa på att se när man är i Genua.)

  Vill man ha pizza på kvällstid så rekommenderar jag “Fratelli di Buffalo” som ligger nära de bästa shoppinggatorna, Via San Vincenzo och Via XX Settembre (om shopping intresserar er). Kommer inte ihåg adressen till Fratelli, men frågar ni ngn kring tågstationen Brignole så lär ni lätt hitta dit.

  När det gäller utflyktsmål på östra/sydöstra sidan om Genua så har jag flera förslag. Kusten närmare Frankrike kan jag ej. Camogli är ett fantastiskt trevligt ställe, med en charmig småstensstrand. (Kanske såg ni “Packat och klart” när de var i Genua med omnejd? Det gick i alla fall nyss på svt. Förvisso ett ganska negativt reportage (trist reporter, tycker jag)… men man fick se ganska bra bilder från Camogli. Santa Margeritha Ligure och Rapallo är också fantastiskt trevliga ställen att pausa på om ni tar tåget mot Cinque Terre.

  Jag har förstås fler tips… om ni önskar det, eller undrar över ngt särskilt. Men nu måste jag ta hand om dottern som skriker…

 9. Micke

  Mina tips har ni redan fått när det gäller SR, även Dolceaqua nämde jag om jag mins rätt. Om ni absolut önskar besöka Monaco så räcker en halvdag lätt men det är inte så mycket att se utöver hamnen(båtar och bilar), Casinot och “slottet”, låt bli att äta det är både dyrt och tråkigt, ät i någon by på Italienska sidan. Har ni tid använd kartan och åk utmed kusten men var inte rädda att testa bergsbyarna de erbjuder både utsikt och goda upplevelser. Det var allt för nu men hör av er om det är något mer. Trevlig resa.

 10. hans ericson

  hej’

  har ni varit där??,om ni åter ska dit kan jag ge er fina tips… har bra lokalkännedom om trakten runt dolceacqua sanremo bordighera etc…
  mvh
  hans e

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.