Frukt till frukost

Jag åt färsk papaya till frukost igår efter de vanliga mackorna och yoghurten. Och vilken lyx det var – en riktig höjdare en torsdagsmorgon. Under tiden jag plockade i mig papayabitarna funderade jag över varför jag inte äter frukt till frukost oftare; snabbt fixat och väldigt gott. Det får bli en vana fr o m nu. 

Nu längtar jag vansinnigt mycket till jordgubbssäsongen börjar. Tänk att äta söta och goda jordgubbar till frukost.  

Jordgubbar

8 kommentarer

 1. erika

  Jag längtar också till jordgubbssäsongen

 2. catty

  Ja! Jordgubbar är supergott till frukost. Har det ett par gånger i veckan 🙂

 3. Heléna

  Frukost utan frukt känns nästan mer konstigt för mig. Det är då frukten passar in bäst också, rent matsmältningsmässigt. Smoothies, yoghurt eller gröt med färsk frukt eller varför inte en fruktsallad !

 4. Angelica

  Jag har lyxen att bo i ett land med jordgubbar året om! Jag älskar det! 😀

 5. Charlotte

  ..fruk(t)ost med frukt är det bästa sättet att få mig att piggna till på – färsk frukt är ju sååå mkt godare än juicer!!! Att skiva ned apelsin, grapefrukt, nektarin (mums!) och när årstiden tillåter det färska bär – förvandlar havregrynsgröten till en fest!!! Min ultimata frukost!! : Den varma gröten mättar och lugnar magen, frukten piggar upp och ger sötma, mjölken ger näring och kaffet en koffeinkick!!!!

 6. Elin

  Jag och tvååringen delar på en halvliter smoothie varje dag efter dagis, enbart gjort på bär och frukter. Galet gott! Dessutom så har vi börjat pressa egen juice på morgonen. Till och med sambon som brukar vägra frukost ses pressa blodapelsiner innan han drar till jobbet 🙂

 7. MatVaruGajden

  Ja, nu e det bara några månader kvar… Tänk att lite frukt kan ge så otroligt mycket energi o livslust?! Det e härligt!

 8. Maria

  Frukt till frukost blir det mest på helgerna för min del, men det borde bli en vana även på vardagarna – det är ju så gott!

  Arla hade tidigare en “naturell” yoghurt med smak av melon som var fullkomligt lovely ihop med färska jordgubbar. Där snackar vi smak av sommar! Tyvärr verkar den yoghurten ha utgått ur sortimentet, jag hittar den inte längre på hemsidan i alla fall.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.