50 öre rakt ner i havet

Jozo

För varje paket Jozo Havssalt som säljs t o m augusti månad, går 50 öre till Naturskyddsföreningen och projektet “Tillsammans för havsmiljön” på Havets Hus i Lysekil. Ett bra initiativ eftersom det finns en massa hot mot havets arter. Utfiskningen har fått mycket uppmärksamhet, men även övergödning och klimatförändringar påverkar förstås livet i havet negativt.

Den ideella organisationen Naturskyddsföreningen arbetar med att kartlägga miljöhot, sprida kunskap och försöka påverka politiker. De lobbar bl a för att fosfater ska förbjudas i maskindiskmedel; en produkt som många använder utan att kanske tänka så mycket på konsekvenser för miljön.

På Havets Hus finns 40 stora akvarier med över 100 olika djurarter. Och ja… ca 90 av dem känner jag säkert inte igen. I projektet på Havets Hus ingår det också att lära besökarna att minska miljöpåverkan och se till att kommande generationer får en chans att se en och annan levande art i havet.

Heja Jozo! Och heja fiskarna!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.