Det bästa snackset

Mitt snacksbegär varierar väldigt. Just nu är jag riktigt beroende av pistagenötter och kan med lätthet stoppa i mig en hel påse på kort tid. Pistagenötterna är perfekta att äta när jag ser på film. När det blir så där hemskt spännande och hjärtat bankar som mest, kan jag sysselsätta mig med att pilla bort skalet på nötterna och verka lugnare än vad jag egentligen är. Enda nackdelen med de där nötterna är att de är så beroendeframkallande att de nästan orsakar pistagekrig här hemma. 😉

Pistagenötter

Chips äter jag ibland, men det händer ofta att 3/4 av påsen blir kvar och glöms bort i skafferiet. När jag går på bio är däremot popcorn ett måste, men det är inte alls lika gott hemma i soffan av någon anledning. Jag antar att det är själva grejen med biosalong och bra sällskap som gör popcornen till mina biobästisar.

Då och då bara måste jag ha grönsaker med fuldipp (d v s dippulver på påse som blandas med gräddfil), men varje gång blir jag hånad och får höra att det bara är ett tecken på att jag ska försöka vara vuxen. Så är det dock inte, jag älskar morots- och gurkstavar och färsk blomkål i kombination med en kryddstark dipp. Så det så.

Vad äter du allra helst till en bra film? Som snacks efter en middag? När du går på bio? Berätta i kommentarsfältet!

7 kommentarer

 1. Charlotte

  Mitt bästa filmsnacks är vindruvor (kärnfria). Fruktsallad är också gott. Och grönsaks-stavar med dipp!
  På bio är det popcorn som gäller. På fest – något salt!

 2. Sofia

  Nötter i alla dess former knapras här framför filmen. Men min absoluta favvis är nachoschips med skivade “ful”oliver, tacosås och riven ost… mums!

 3. Jesper Värn

  Film på bio avnjuts naturligtvis i bäst sällskap av popcorn. Hemma blir det ofta faktiskt den gamla svenssonklassikern “chips och dip”. Jag brukar göra mina dipper själv, av typ lätt creme fraiche och något gott i…. Vanliga gamla hederliga potatischips av lite styvare kvalitet (Estrellas Vickningschips är helt suveräna!) är vad som gör susen…

  Ibland gör jag guacamole och dippar nachochips i. Det är inte heller dumt. Vid festligare tillfällen och på krogen gäller nötter. Förstås.Wasabinötter tycker jag är riktigt gott.

 4. Emma

  På bio blir det gärna popcorn, men eftersom jag är chokladberoende blir det lite av den sorten också, gärna tillsammans med hårda sura karameller som varar lite längre… hemma äter jag gärna rostade solrosfrön och uppskuren mango och morotsstavar med dipp är alltid en hit 😉 Det mesta i snacksväg går hem tror jag nog.. varva det lite onyttigare med det lite nyttigare!

 5. Polly

  Hejhej! 😉
  Jag kör ju lite low/no-carb just nu, så jag äter nötter så det står härliga till! Vanliga osaltade cashewnötter (egentligen skittråkiga i jämförelse med saltade) som man torrostar i stekpanna blir inte dumt alls. Riktigt gott!
  Kram, Polly

 6. Carolina

  Pistagenötter är en stor favorit även här, till och med treåringen är tokig i dem. Annars gillar jag hårdost (gärna get- eller fårostar) skuren i tärningar, oliver och grissini. Men allra mest gillar jag lite mer “lagade” snacks :mrgreen:

 7. linn

  glass i stora last!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.