Mmm… midsommar!

Den lugnaste midsommarhelgen i mannaminne tillbringades på Nämdö och vi firade i dagarna två. På midsommardagen fick vi fin-främmande när Helena och M kom ut till ön.

Dukat bord

Lunchen bestod (som sig bör) av några olika sillar, rökt sik från fiskebåten, färskpotatis, gräddfil, gräslök, Västerbottensost, Krögarknäcke, salta kex och färskost med gräslök.

Midsommarlunch

Till lunchen drack vi mineralvatten och Mariestad och för den som ville fanns det iskall O.P. Andersson och kylda nubbeglas.

Midsommarmiddag

Middagen bestod av ört- och citronmarinerade kycklingspett, basilikapotatis, grillad majs, grillade smålökar, citronsmör och en grönsallad med pinjenötsdressing. En Canaletto Primitivo smakade gott till!

Midsommardessert

Till efterrätt mumsade vi glatt i oss citrusmarinerade jordgubbar med honungsyoghurt.

Inspiration fick jag från Tasteline, Expressen, ICA och svärmor.

En kommentar

  1. Citronsmör » Tre tjejer i köket

    […] Receptet kommer från Tasteline och ingick i midsommarmenyn. […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.