En sån & en sån…

Om det är något jag är svag för, så är det definitivt plockmat. Italiensk antipasto (och för all del spansk tapas!) kan verkligen få mig på gott humör eller rent av trigga igång en hel känslostorm. Lite kapris, en god fårost, lufttorkad fläskfilé, smarriga oliver och inlagda kronärtskockor….

På tunnelbanestationerna retas Zeta med mig ordentligt för tillfället. Reklamaffischerna lockar med olika crostinis med t ex kronärtskocka/kapris, paprika/zucchini och stora kapris. Och jag kan definitivt tänka mig en burk av varje sort ur hela deras sortiment.

På Zetasajten finns förresten en hel del recept i alla möjliga kategorier. Innehållandes deras egna produkter, förstås.

3 kommentarer

 1. Anonymous

  Mmm… reklamen får mig att tänka på en helt enkelt fruktansvärt god chevretarte från ett av de senaste numren av allt om mat. Det är en pajdegsbotten med massor av kryddgrönt i, i den läggs kokt skivad potatis samt en blandning av kronärtskocksbottnar, soltorkade tomater, svarta oliver, stor-kapris, och nåt mer tror jag, olivolja, vitbalsamvinäger kanske. Sen toppas det hela med rejäla mängder chevre och grillas i ugnen i ca 20 min. Förmodligen det godaste vi hela familjen hade ätit på mycket länge.

  /Anna från http://mymarkup.net/anna

 2. Maria

  Det låter som att jag får ta och leta reda på det numret av Allt om mat så kanske den där chevretarten hamnar på agendan för nästa matlagningskväll! 🙂

 3. Anonymous

  Vilken tur att jag inte sett reklamen, då skulle det stå ännu värre till härhemma ;-). Crostinis, tapenade (blandad med mascarpone), någon gegga med paprika-och-vad-det-nu-var mmmmmmmmm….

  /Thebe

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.