| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Middagsdagbok

Modebloggarna skriver om vad de har på sig varje dag men vi för en middagsdagbok om vad vi äter till middag varje dag under 2007 och förhoppningsvis så ska vi inte upprepa oss en enda gång!

Nu går det att kommentera middagsdagboken, klicka här!
/Elin

8 sept
7 sept: här var det med nöd och näppe att det blev någon middag, 2/3 av familjen är tokförkylda. Men det blev en enkel vegopytt med mandelpotatis, morot, , lök och basilika med kantarellsås. Hade tänkt steka llammiserband men ingen var liksom hungrig…
6 sept: rådjurspannbiffar med lingon, sås med gula kantareller, rostad mandelpotatis med rosmarin
5 sept: hemmalagad pizza med kyckling, grön pesto, mozzarella – och cannelonibönor :mrgreen:
4 sept: mindre lyckad curry på älg (inget fel på grytbitarna med currybasen blev inte rätt, för mycket lime?) och fried rice med ägg. vi åt för att vi var hungriga :roll:
3 sept: aptrötta. Åt mackor med potatissallad och skivad skinka.
2 sept: grillade ute, entrecote, revbensspjäll, grillade majskolvar, och säkert något mer som jag glömt.
1 sept: kycklingcurry med bambuskott och linser, jasmineris

31 augusti:
30 augusti:
29 augusti:
28 augusti: här är vi lite i julstämning, för med överbliven ansjovis så blev det Janssons Frestelse, och en billig skinkstek blev till tunna skivor, och så gjorde S en egen rödbetssallad (hjälp nu tror nu nog att vi är galna på riktigt!) och så hade vi coleslaw över från helgen…
27 augsti: S fixade egen Cesarsallad, sjukt gott
26 augusti: småländska kroppkakor med skirat smör och lingonsylt
25 augusti: sista grillkvällen? Grillade revbensspjäll, grillad paprika fylld med avokadoröra, ugnsrostad potatis och en coleslaw med honung och senap
24 augusti: Allstå. Det går inte så bra att komma ihåg att skriva här. Jag kan omöjligt komma ihåg de 18 senaste middagarna. Ska försöka.. Här var jag hur som helst för trött för att öh äta middag
23 augusti: S fixar grilltallrik med kycklingvingar och cole slaw
22 augusti: Älggryta goes gulasch på något sätt

6 augusti: Äntligen hemma igen! har inte hunnit handla, blev alltså frystömning med garammasalakryddad fisk, wok med sötsur sås och ketjap, men alla åt och var glada ;)
5 augusti: en jättetråkig pasta på Kastrup. Hög varning på det där köket som ligger under biffrestaurangen…
4 augusti: svärfars pasta med massor av grönsaker
3 augusti: trerättersmiddag på Blue Lion
2 augusti: lammstek, och getostsallad med myntadressing
1 augusti: S gjorde en grym kycklingcurry med ingefara, chili och lime, ris med gronsaker, nanbrod

31 juli: torsk med bacon och rodvinsas (!!) och potatis
30 juli: lammkorv fran masham, cannelonibonor i italiensk tomatsas, grymt gott!
29 juli: grillkvall hos sambons syster: kycklingspett, hamburgare, rosmarinpotatis, vitloksmajjo, delias relish, sallad med oliver pinjenotter och soltorkade tomater, grillad majs. basta grillkvallen i ar!
28 juli: kycklingochbroccolilasagne med vitloksbrod hos svarmor
27 juli: ett par smorrebrod i Nyhavn i CPN. De gar inte till historien tyvarr.
26 juli: middag pa Salts Bar i kopenhamn: entrecote med potatiskaka. Hemskt.
25 juli: älgstek med svartavinbär på en blomkålsspegel med ost. Låter glasklart eller hur? Toppat med morotskrisp. Det skulle kunna bli min signaturrätt säger S om sitt ”man tager vad man haver”.
24 juli: kåldolmar med lingonsylt och potatis hos pappa.
23 juli: fiskpinnar och potatis hos pappa.
22 juli: minns inte allas, måste fråga S
21 juli: fiskochskaldjurssoppa med rurle
20 juli: Magsjuksinferno här hemma. Petade i mig pommes frites (!!!) till middag med cocacola.
19 juli: en av mina favoriter när orken tryter, steak sandwich: benfri kotlett med cantou färskost (gräslök) och ruccola i varmt baguettebröd. Löjligt gott :)
18 juli: panerad rödspätta, tomat och morotssalsa, kokt potatis, senapssås
17 juli: ljuvlig pytt med kyckling, äpple och palsternacka och kall senapssås. Yummie :)
16 juli: gårdagens älgstek och potatisssallad med äpple, portulak och senap
15 juli: älgstek, ostgratinerad vitlökspotatis (vad som skiljer den från en potatisgratäng kan man ju undra men antagligen mindre grädde), ugnsbakade rödbetor och äpple i balsamicocreme,
14 juli: ljuvlig italiensk buffé på bröllop nere på västgötska slätten. Och bröllopstårtan med choklad och hallonmousse kan vara den bästa bröllopstårtan någonsin!
13 juli:
cocacaolamarinerad fläskfilé, hallon i balsamico, palnsternackspuré med kummin och rosepeppar, sallad med päron och västerbottensost
12 juli: Hemma sent, ingen orkade laga mat, åt en kebabrulle med lammfärsspett (eller ja då är det ju alltså inte en kebab, men jag minns inte vad det här heter) Imorgon ska vi laga mat. Jag lovar!
11 juli: Lite haveri här också, men vi åt middag på Max igen, på vägen norrut. Chicken Classic och ChiliCheese. Och familjens yngsta åt fruktsallad ;)
10 juli: Vi var för trötta för att laga mat och åt mackor till middag! Och jag erkänner det ;)
9 juli: Verners köttfärsås med pasta med blandat kryddgrönt. Det blev inte speciellt lyckat och den köttfärssås som blev över, kokade upp på nytt med en burk krossade tomater och lite balsamicocreme.
8 juli: Det här kan nog likna något vi ätit tidigare i middagsdagboken: kyckling och morötter i senapsochhonungsås toppat med dragon och kokt potatis.
7 juli: Skinkstek (i juli!) med kokt äpple med salvia, vitlöksbröd och coleslaw. Gott!
6 juli: Nåt slags vildsvin, sallad med cider och hallonvinegrätte, potatis
5 juli: gårdagens currygryta med nanbröd och spenatsallad.
4 juli: i vintras gjorde S ett storkok på en currybas som har hängt med i alla möjliga curries under våren. Ikväll åkte sista burken fram och sjöd ett bra tag med högrev, tomater och potatis. Curryn serverades med chipatibröd, yummie :)
3 juli: högrev, röra med vitlök, campinjoner och calvadoscheddar, kokt potatis och rårörda lingon
2 juli: fläskkotletter med salvia, risotto med grönt och tomater, dressing med fetaost och mynta. Orkar jag så ska jag blogga om det :roll:
1 juli: Med nöd och näppe kom det middagsmat på bordet. Älgstek, stekt potatis – och stekt ägg.

30 juni: S fixade trerätter i köket medan jag och L latade oss iträdgården; först en chevrebakad biff på toast med hallon i balsamicocreme. Sedan smörstekt harr med citronsås och dillpotatis. Sist punchmarinerade bä med vaniljglass
29 juni: muskovadaobakad lax med fetaostoch jordgubbssallad. Receptet finns här
28 juni: skafferitömning; tortellini med fläsk, chorizo och senapssås
27 juni: megapannbiffar, ugnsrostad potatis och palsternacka, skysås med balsamvinäger
26 juni: pasta med lax och fläsk med senapssås
25 juni: Hamburgare på Max, den där med kyckling och bacon. Och så sådana där chilicheese.
24 juni: lyckad skafferitömning denna söndag: lammkotletter, ostgratinerad blomkål, spenatröra med citron på bruschetta och skysås, å chardonnay från sydafrika.
23 juni: 7 rätter, eller var det kanske 8, och några amusegrejjer, ja det blir väl mer än 10 när jag tänker efter, på Dala Husby Hotell. Vansinnigt roligt!
22 juni: midsommarmiddag i Orsa med sillar, nubbesallad, lax, grillat och jordgubbstårta. Väldigt gott och väldigt trevligt!
21 juni: bortbjudna på köttfärssås och spagetti! gott!
20 juni: Här var vi trötta och ganska länge så höll det inte på att bli en middag över huvudtaget. Men till slut; färsk tagliatelle med baconsås och äpple.
19 juni: Middag bland äppelträden på Rosendals Trädgård. Deras halstrade lax med ingefära är ett hett tips! Och körsbärspajen!
18 juni: här har vi lite hjärnsläpp för vi kommer inte ihåg vad vi åt.
17 juni: ooiihaa, det här är gott; lammstek med blandade bönor, rödvin och tomater med potatispuré. Och ett glas Santa Helena. Amen.
16 juni: hämtade kebab efter att vi varit och badat. Måste ju sponsra den lokala businessen, ehum. Lite roligt att även kebabpangen börjar bli ”nyttiga”, det gick att välja bulgur (nej jag valde inte det, gissa varför…) och sallad som tillbehör som alternativ till ris och pommes frites. Man kan ju undra när det kommer pitabröd med fullkorn på kebabpanget? Förövrigt så var jag faktiskt en god housewife och gjorde en god rabarberpaj innan. Ska köra receptet en gång till imorgon för att justera mängderna lite så kommer det i matbloggen sedan.
15 juni: vet inte om jag vågar nämna bulgur en gång till, men eftersom det FORTFARANDE fanns kokt fullkornsbulgur kvar i kylen så blev det en snabb sallad med päron, mozzarella, kalkon, portulak, rödlök och en yoghurt röra med basilika.
14 juni: snabb middag på IKEA…
13 juni: god födelsedagsmiddag hos Helena; sallad med salami, oliver och kronärtskockor, sallad med lax, gott bröd, olika röror och ett citronsmör som fullkomligt bensvepte oss. Efterätten med flädermarinerade jordgubbar var grymt också. Och bubblet :)
12 juni: God bulgursallad med päron, ost, nötter och rosmarin serverat till rökt kalkon. Den här salladskombon kommer att upprepas..
11 juni: limemarinerade laxkotletter i ugnen, papardelle med vitlök persilja och parmesan, ugnsbakade tomater
10 juni: rostas med bulgursallad som innehöll bland annat fetaost, grillad paprika och nötter
9 juni: all sorts grillat, bland annat cajunhet kyckling, räkor med sambala olek dip, potatissallad med creme fraiche, Allerum XO och gröna oliver, en allmän röra helt enkelt!
8 juni: grillad ryggbiff med limemarinerad bönsallad med oliver och persilja
7 juni: tre sorters sill, nypotatis, ost och knäckebröd!
6 juni: Ok. Den här middagen går inte till historien men till stor del så skyller jag på migrän; det blev en halv portion skinktortellini med tomatsås innan jag försvann ner i en mörkt, svalt och tyst rum.
5 juni: snabb sallad med lövbiff, rucola, avokado, tomater och fetaostsås. Och Alsace :)
4 juni: pasta med fläskytterfilé, bladspenat, sugarsnaps, chévre, hasselnötter, honung, tomater, färsk tagliatelli
3 juni: Tidig middag (alt hemskt sen lunch) på Grythyttans Gästgiveri: först grym citronsill och sedan god oxbringa med pepparrotsröra med gräslök. Prima!
2 juni: Temat mackor på hotell förföljer mig denna helg; denna gång någon slags grillad ytterfilé på toast med champinjoner och. Sjukt gott. I den trevliga Biblioteksbaren på Hotell Bristol i Oslo :)
1 juni: roomservice på hotell i Karlstad, av alla ställen, en gigantisk räkmacka och stöl.

31 maj: pasta med fetaost, kryddkrasse och honungsfrästa tomater (E)
30 maj: karamelliserade revbensspjäll, räkröra och ugnsbakad potatis (S)
29 maj: tortellini med chili med någon slags skinksås (S)
28 maj: cesarsallad utan cesardressing; eller ja kyckling kanske med romansallad, krutonger, parmesan – och pesto! (E)
27 maj: bortbjudna idag igen! En helt faboulus dinkelsallad med bland annat oliver, soltorkade tomater och sparris med en pestodressing.Och en grymt god rabarberpaj! Gott!
26 maj: Bortbjudna på middag, 30-årskalas med en jättebuffé; minns bland annat goda pajer, pastasallad, marinerad kyckling, och massor av goda kakor :lol:
25 maj: äntligen fredag… och för att inte falla för vår fastfoodvana hämtpizza så hämtade jag faktiskt riktigt bra häntsushi från ett hak här i förorten.
24 maj: småplock från Hötorgshallen; små söta snittar från fiskhandlaren, gott bröd med fetaost och spenat från grekdelin, vitlöksmarinerade oliver från Helenas olivleverantöer, färsk ravioli med karljohanssvamp, fänkålssalami (äntligen) och en bakelse från Vetekatten. Torsdagar kan behöva uppgraderas nämligen.
23 maj; älgrostbiff och en kryddig kikärtscurry med potatis. Av någon anledning så passar älgkött bra ihop med indiska kryddor. Dessutom så kokade vi äntligen de där rice flakesen som har legat i skafferiet sedan i höstas. Ett halvt paket gbglass till efterätt som inte går till historien, nån gräddglass med trädgårdsbär (?!) som inte smakade speciellt mkt.
22 maj: Var hemma i ca tio minuter och åt en chilistark nudelwok på stående fot som S lagat.
21 maj: måndag igen. Vi slår ett slag för entrecote som måndagskrubb (eller ja, den blev ju aldrig grillad igår…), våren största champinjoner i en sås med senap och vitlök och potatispuré.
20 maj: Vi får skämmas lite men det blev aldrig någon middag. Shame shame shame…
19 maj: Den här middagen hade alla förutsättningar att bli fantastisk men eftersom jag hade huvudvärk el grande så var jag kanske inte så hungrig när det väl kom på bordet. Förrätt: lasagnebakelse med pilgrimsmusslor och räkor serverat med ostsås och tomatröra. Varmrätt: kyckling med bogfläsk och blodpudding, tillsammans med rösti och portvinskokta plommon. Efterätten belv aldrig av :cool:
18 maj: trötta. vi hämtade pizza. Snart vågar jag inte erkänna fler gånger som vi hämtar pizza…
17 maj: idag ska det kokas oxbringa. återkommer med all sannolikhet om detta :)
update: kanske lite överkokt men klart godkänt, såsen var ett heldagskok, typ reducerad ner till en tiondel, nästan som en creme på slutet, mer än gott.
16 maj; lätt utmattade (läs: übertrötta) så när S ringde och undrade om han kunde hämta pizza på vägen hem så var svaret bara BRING IT ON!
15 maj: tacos på rester
14 maj:ryggbiff, svärmors coleslaw, sallad med mynta/rucoladressing, bröd och baba ganoush
13 maj; Vi var inte så jättehungriga efter en sen lunch på Fjäderholmarnas Krog men lyckades prestera club sandvich med kyckling och bacon
12 maj: middag på Långbro Värdshus; chorizo, surkål och potatipure i baren samt en chokladtiramisu med kökrsbärssorbet.
11 maj: Det var den berömda kvällen när jag och S skulle gå och äta på Fredsgatan 12 eller Lux eftersom vi för en gångs skull hade barnvakt. Nu var vi istället så himls trötta när kvällen kom så vi gick hem och åt Frödinge Ostkaka framför tvn!
10 maj: Trevlig grillkväll på Villa Källhagen med bland DMO och grillproffset Jonas Borrsen.
9 maj: Svärföräldrarna landade för en veckas semester och bjöds på entrecote och potatisgratäng.
8 maj; tillbringade hela kvällen att handla på Citygross så det var bara Sockergrynet som hann med middag när vi kom hem.

ett tillfälligt glapp på grund av tidsbrist

26 april: S spelar golf ikväll och jag har tillbringat en och en halv timme med ett tappert barn med att göra en rejäl storhandling av mat. Kvällens pastasallad blev på temat Barnvänligt med bland småtärnad strutsmedvurst (Stigtomta igen, det här var en mild korv med mkt kött i) och broccoli. Inga gastronomiska fyrverkerier men ack så barnvänligt :)
25 april; nu är vi tre tokförkylda här hemma så det blev en riktig spicy curry till middag med nötkött, tomat, lök, citron, röda linser + ris, mango chutney, nan och papadam (S)
24 april: En riktig speedmiddag gjord på tio minuter; kyckling i saffran och tomatsås med färsk pasta med mozzarella och tomat (E)
23 april: överbliven älgfärsröra med persiljeyoghurt och pitabröd.
22 april: älgfärs med morötter, palsternacka och riktigt goda lingondumplings (S)
21 april: en fantastisk god middag med bland annat med lamminnerfilé och en citron och timjansrisotto på en liten men naggande god restaurang som jag ska hylla i bloggen så snart jag hinner. Tips: åk söder om stan. jag återkommer om vilken liten pärla det är :)
20 april: senapspanerad hoki, tabbouli utan bulgur, timjanmarinerad brysselkål, stuvad spenat med cashewnötter och gratinerat potatismos, detta är skafferitömning med klass! (E)
19 april: confession: jag var för trött för att äta middag. Sockergrynet åt pasta, köttbullar och rårivna morötter och S åt ett halvt paket glass. Ojdå.
18 april: pastagratäng med tomatsås och köttbullar (herregud nu är vi verkligen i småbarnsfamiljsträsket!) (S)
17 april: älgkalvfärsbiffar med honung och senap, dinkelsallad med röd mangold, tomat, getost och pepparrotsyoghurt (E)
16 april: dinkelsallad med polkabetor, ramslök, getost + honungs och pepparotsdressing (E)
15 april: en alldeles fantastisk skinkstek, äppelsås, ugnsrostad polkabeta, morot och palsternacka (S)
14 april: grillat lammrack och chicken wings, sallad med lime och chilimarinerade kräftstjärtar och parmesan (S)
13 april: pasta och lammfärsröra med harissa och fetaost (E)
12 april: (hjärnsläpp, måste fråga S vad vi har ätit)
11 april:
10 april: OT: snart gar jag i matstrejk. Om nu forsakringsbolaget skickade ut ett brev med A-post den 4 april, borde det inte ha kommit fram snart? Borde jag ha sagt att jag har en matblogg att skota?
9 april: lammentrecote, rodvinsas (som alltsa inte var med igar, puh) och Jansssons frestelse med morot och kalrot. Ok, nu laddar vi, sag att det kommer en st voucher att vifta med i datorbutiken i morgon.
8 april: massor av paskmat, bla laxcheesecake, ceasarsallad, fyllda agghalvor med pepparrot och kraftor resp curryrora, egg benedict med lax och spenat, lammentrecote, janssons frestelse med morot och kalrot, farsk sparis med spansk skinka, manchego och cashnutdressing, knackebrod med rosmarin och sakert fem ratter till som jag just nu inte kommer ihag. Ja just det ja, tiramisu till efteratt ocksa. Och ett par liter paskmust.
7 april: vi hamtade faktiskt pizza, med den daliga ursakten att vi skulle planera for morgondagens paskmat. Nu visade det sig inte vara sa enkelt att hitta en oppen pizzeria pa paskafton men vi hittade en helt ok nere vid T-banan.
6 april: bortbjudna till Solna for en riktigt lyxig bbq; all sorts grillat, farostsallad, tzatziki mm. Grymt gott av var favoritkock!
5 april: rodspatta i pepprig tomatsas och farsk pasta OT: forskringsbolaget har lyckats skicka tillbaka harddisken pa den kraschade Macbooken men INTE pappret som jag ska lamna in i Macbutiken for att fa ut en ny, ”ibland ar hispan nara” om en mamma pa dagis sa haromdagen :shock:
4 april: skafferitomning igen, pasta med baconsas, en linsrora med jordartskocka och apple, ugnsbakade polkabetor med vanilj och rosensirap. Nu borjar det bli mycket att uppdatera i matbloggen den dagen en ny macbook dyker upp. Men idag fick jag ivarje fall klartecken fran forsakringsbolaget att den gamla macbooken inte funkar sa nu vantar jag bara pa papper som jag kan vifta med i daotrbutiken for att losa ut en ny. Tips pa hur man raddar bilder fran den gamla harddisken mottages tacksamt…
3 april: entrecote igen, tillsammans med en ruccolasallad med tomater och oliver
2 april: Entrecote, rod pestosas, mandelpotatis och palsternanckspure, sallad
1 april: Detta blev bra, stekt lax (och en lang utlaggning om hur gott detta luktar), farsk spenatpasta, och en ovanligt bra tomatsas med bacon och sardeller, samt nagra navar svarta oliver. Vara tillfalliga turister som bor i kallaren kladde upp sig och at middag pa Grill och deras Skona Sondag. (De kom halv ett och var valdigt nojda).

31 mars: vi hade hoga ambitioner med denna lordagsmiddag eftersom vi har besok fran England, men efter en heldags sightseeing runt Skansen och stan sa fick det bli klassisk svensk fastfood. Yes, hamtpizza it is.
30 mars: grillat igen, den har gangen blev det rostbiff fran alg och en radjurssadel, och bakad potatis med skagenrora, samt colesla med apple, persilja och kummin (det kom tva och ett halv kilo vitkal i gronsaksladan denna vecka, sa vi lar fa en overdos av vitkal innan veckan ar slut)
29 mars: Kyckling Garam Masala med glasnudlar och en alldeles utmarkt vardagssallad med vitkal, morotter och sesamfron med sotsur dressing. Glasnudlarna blev dock overkokta nar jag gjorde en hastig bebisutryckning och S trodde for en stund att det lag en stor jelly fish i kastrullen. Huh! OT: Pa mandag kommer forhoppningsvis den slutliga dodforklaringen av min tva manader gamla Macbook och sedan hoppas jag pa en snabb rush till macbutiken. Huh igen.
28 mars: Grillade ute, kyckling, ugnsbakad potatis, cole slaw mm. Alltsa, jag vet inte hur jag ska kunna variera vardagsgrillning har i matdagboken, det har kan bli knepigt. Men jag har en plan om att lagga upp matdagboken i en excelfil for att lattare hitta vad jag har gjort och inte har gjort. Ska bara komma pa fotter med en fungerande dator igen….
27 mars: tonfiskrora med ricotta och pasta. OT: nu gar det att kommentera aven pa den har sidan, klicka pa lanken ovan! (E)
26 mars: Middag pa Moderna Museet i samband med finalen av Barista Cup.
25 mars: Sondagsstek pa radjur, klassisk rodvinssas och rostad potatis. (S)
24 mars: forratt Sallad Nicoise (S), varmratt pastastubbar med lax, persilja och ricotta (E), efteratt en smashing chocolatefudgecake med hallon och havtornssas (S) OT: nej jag har inte hittat varldens minsta kryssmejsel annu.
23 mars: ravioli med karljohansvamp, salvia och vanilj samt ortskinka, lojligt enkelt och lojligt gott (E). OT: Macen har fortf inte flygit till forsakringsbolaget eftersom jag har blivit lovad att plocka ur harddisken innan den skickas, sa att jag forhoppningsvis kan radda alla bilder ivarje fall med hjalp av en macvanlig tekniker. Nu aterstar det alltsa att hitta en mikroliten kryssmejsel for att fa ut harddisken, innan jag kan skicka ivag elendet och darefter fa en ny macbook att matblogga pa. Ibland onskar jag att ragazze hade obegransat tekniksupport 24/7 som givetvis vore gratis…:roll:
22 mars: fishcakes (vad sager man fiskkakor eller fiskbiffar?) med lax, chili, ingefara och thaibasilika, nudelsallad och sotsursas. Frodinge Prinsesstarta till efteratt for att fira tva smakids som var pa middagsbesok och som just fyllt ar. OT: Macen pa vag till forsakringsbolaget for att officiellt bli dodforklarad. Jag hoppas pa en skrivbar dator i nasta veckan. Amen.
21 mars: idag hann vi inte laga middag sa vi hamtade faktiskt pizza :cool: OT: moderkortet ar sonder i Macen sa det blir nog inte bloggat resten av veckan
20 mars: rumpstek, rostad potatis, gronsaksrora med ananas, chili och ingefara, pepparrotsas (S)
19 mars: Middag pa Nordic Taste: forratt med lufttorkad parmakarre, getostcreme och ugndbakade tomater, varmratt med movitzkyckling, bacon, sparrissas och parmesanpotatis
18 mars: Hemma och packar om väskan. S lagade ”nån slags souvas” med potatismos och rårröda lingon. Med beröm godkänt. Förlåt för att jag inte hinner matblogga just nu men jag hinner knappt se ett tangentbord. Framåt helgen kommer nya inlägg ;)
17 mars: I England: kycklingcurry, grönsaksris, nanbröd och rödtjut. Och så födelsedagstårta för S:s systers man.
16 mars: I England: svarmor fixade roast dinner med ugnsstekta flaskkotletter och ugnsrostade rotsaker.
15 mars: I England: svarfar lagade grillspett och ceasarsallad.
14 mars: I England: Svarfar lagade pasta med kyckling, tomat och paprika.
13 mars: Middag pa TheBrasserie, terminal 2, Shiphol, Amsterdam: grillad lax och potatis. Dyrt men ok eftersom KLM bjod pa 40€ att ata middag for pga diverse forseningar.
12 mars: vi har faktiskt premiärgrillat ute idag! kycklingfileér och fläskkotletter från frysboxen, fetaostsallad med myntasås och potatissallad. (S)
11 mars: klassisk roast dinner med lammstek, fabolous myntasås, klyftpotatis, ugnsbakade cocktailtomater och kronärtskockor. Om jag skulle fuska med matdagboken någon gång under detta år så är det nog med att uprepa mig med lammstek och myntasås. Det är nog inte så svårt att gissa att det är S som har lagat maten..
10 mars: vi åt en sen lunch på Hambergs så på kvällen orkade vi inte med någon riktig middag. Jag åt mig trött på Allerums XO och havtornskokade äpplen med kardemumma istället.
9 mars: Strutskbanoss och pastasallad med päron, chevre och valnötter (E)
8 mars: oups ute middag idag igen, hela familjen åt på Lucky Garden inne i city. Vi hade hoppats på dim sums men den menyn är bara på lördagar.
7 mars: Maria och jag var på stan för ett roligt blogguppdrag och sedan så gick vi och åt italienskt på Restaurang Stolen på Sibyllegatan :lol:
6 mars: shephards pie med renfärs och färska rödbetor och ärtor (S)
5 mars: fläskkotlett, ugnsbakade spagettisquash med lök, tomatsås (S)
4 mars: sichuanpepparstekt rostbiff, coleslaw och ugnsbakad rosmarinpotatis. Och en burk Ben&Jerrys. (E)
3 mars: Bortbjudna på middag! Allt var jättegott och vi åt oss fyrkantiga på tapasförrätt, biff bourginon med bulgur och en fin tiramisu.
2 mars: dragonkyckling och rotmos (E)
1 mars:
Grönsaker med sötsur sås och nudlar (ja det var inte så upphetsande men det var det som blev när jag vände upp och ner på skafferiet och inte orkade gå och handla) (E)

28 februari: Fisksoppa med torsk, bönor och bacon (E)
27 februari: S är på flygande fot och Kicki kom hit på middag; ugnsbakad marulk med räkor och pinjenötter, smörslungad spenat, rotmos och saffran och tomatsås. Fruktsallad med vit chokladsås till efterätt :) (E)
26 februari: Pyttipanna på biff, potatis, lök, rödkål, äpple och bacon med myntasås (E)
25 februari: grillad älgfilé, ugnsbakad palsternacka, rödkål-äppel-och-baconröra. Chokladmousse till efterätt (S)
24 februari: Lat middag med räk och pepparotstoast (E)
23 februari: S åt revbenspjäll hemma och jag var ute på grekisk middag :)
22 februari: vegopasta med champinjoner, äpple och curry (E)
21 februari: kalvfärsknyten med morötter och savoykål (E)
20 februari: För första gången så hade vi varken ork och lust att laga middag, Vi är ju annars ganska noga med det. Jag hade en lins och bönröra med curry över från lunchen och vi hade den med lite bröd. Sockergrynet skulle få pasta men eftersom hon är sjuk så matvägrade hon och gick och la sig på tom mage. (E)
19 februari: var på bloggkväll hos Mahir och fick Sandys kycklingwraps till middag.
18 februari: apelsin och chiligratinerade havskräftor, risotto med jordärtskockor, svamp och äpple.(E)
17 februari: chili på högrev och svarta bönor (som fick koka sjukt länge och blev fantastisk), bröd, avokadoröra, gräddfil, nachos. Får vi inte äta det här igen nu? Det här är ju bland det bästa jag vet? Jag tror den kommer igen med andra tillbehör. (S)
16 februari: fiskgratäng med potatis och tomatsås. Gröna ärtor med pepparrot. och så glasstömning av frysen (S)
15 februari: kycklingcurry med tomat och lime, friterade lökbröd (hjälp vad heter de?), ris, raita, papadam, nanbröd. Hemgjord glass på mascarpone och hallon (S)
14 februari: Pizza med köttfärs, ajvar relish, fårost, svarta oliver, färska tomater, röd lök och riven ost! (E)
13 februari: Klassisk köttfärssås och spagetti. Usch det känns faktiskt lite sorgligt att vi inte ska ha det till middagen igen förrän 2008. /S)
12 februari: marulk igen, med bacon och stekt potatis. (S) Samt ett litet polenta expriment; polentakakor med squash, rödlök och fårost. (E)
11 februari: blomkålssoppa med pepparotscreme och krispigt bacon, tomatbröd, grillad marulk med rotfrukter och kräftor, hemlagad ravioli med skinka, äpple och dragon. Sticky toffe pudding med vit chokladglass med pistagenötter (S så klart)
10 februari: Grillad rumpstek, ost och vitlöksgratinerad potatis, balsamvinägersirap. (S)
9 februari: wok med biff, vitlök, ingerfära,chili och äggnudlar (S)
8 februari: senapspanerad strömming och potatispuré med västerbottensost och gräslök, creme fraiche smaksatt med citron, och så rödlök. Vit chokladkladdkaka med granatäpple till efterätt (E)
7 februari: brasiliansk kycling i tomat och kokossås+fried rice med ägg. (S)
6 februari: lyxomelett på färsk tonfisk, svarta oliver, salladslök, bladspenat, parmesan och pinjenötter. Sallad med lime och clementindressing (E)
5 februari: hm. Det kan jag nog inte skriva om. Men jag lovar att jag inte ska upprepa det ;)
4 februari: biff rydberg på högrev. Blev ok. (S)
3 februari: pasta med kålrot, palsternacka, bogfläsk, salvia, kyckling och portobellosvamp, sås på vattenkrasse och creme fraiche (E)
2 februari: Annika med familj kom över på middag! Förrätt: grillad lammfile på bulgurkaka med torkade aprikoser och vodkamarinerad ädelost. Varmrätt: ugnsbakad gös, röra med portobello, rökt sidfläsk, rotselleri och palsternacka, västerbottenpuré, grymt god sås på kalvfond och rödvin. Efterätt; hemgjord glass med whiskey och honung, kanderade fikon och portvinssirap. Sjukt gott.
1 februari: Kungsfisk och räkor med sötpotatispasta och tomatsås (S)

31 januari:Helkväll på Grand Hotel! Återkommer om alla detaljer ;)
30 januari: Wok med biff och sötsur sås och ris. Blev ganska tråkig men jag ska inte klaga för jag var ju hemskt tacksam över att S orkade laga mat endå. (S)
29 januari: stekt pangasusfilé med räkor och sås med saffran/citron/dill/, hemlagat potatismos och gröna ärtor. Och en burk Häagen-Daz (S)
28 januari: indisk middag galore; tandori chicken leg, chicken tikka, sheek kebab, bombay potatoes med spenat och röda linser, två olika raitas, papadam, cocnut nan, (lite swenglish, men det är ju vi också) (S)
27 januari: Förrätt med saganaki, grillad paprika och spickeskinka (E)>. Hemlagad steak&chips med pepparsås till varmrätt (S). Polentakaka med ananaoch vaniljröra till efterätt.(E)
26 januari: dinkelsallad med grillad paprika, fetaost och tomater+spickeskinka och lime och honungsyoghurt. Yummie! (E)
25 januari:köttgryta med tamarind, papaya och ananas+ris (E)
24 januari:Pyttipanna på Jägarbacon och mandelpotatis+paprikakrämen från i måndags (E)
23 januari: Middag ute; lasagne på ett fik vid Solna Centrum. Ok men inte fantastisk. Men bra middagsmat för Sockergrynet :)
22 januari: steak sandwich på entrecote med spickeskinka och örtmajo, ugnsrostad mandelpotatis och chilihet paprikakräm. (S)
21 januari malysisisk beef rendeng. S höll på med ett långkok i flera timmar och det är alldeles för ostrukturerat att blogga om. Men det blev väldigt lik den curry som vi ofta åt i Malaysia. Dessutom så hittade vi en hel sticky toffee pudding i kylen. (S)
20 januari Idag har vi faktiskt varit bortbjudna på middag hos Anders. Först en toast med löjrom, creme fraiche och rödlök med Bollinger. Sedan en magiskt gott lamm, med ugnsrostade grönsaker, en underbar rödvinsås med balsamvinäger, en het paprikakräm och en morotstöra. S fixade efterätten i form av en varm sticky toffee pudding och en hemgjord ingefärsglass som var fabolous. Sedan kom ostarna.
19 januari: kycklingfilé fylld med blodpudding och äpple toppat med katrinplommon tillsammans med bacon och pocherat ägg på potatispuré med dragonsås. Efterätt: bitter chocolate tarte (S)
18 januari: Oj det här blev en jättekonstig middag, hajmal med fänkål,citron och vanilj, dinkelsallad och kimchiröra. Konstigt nog så åt S upp alltihop. (E)
17 januari: lasgne med färsk pasta, kräftstjärtar, cocktailtomater, basilika och citron. (E)
16 januari: kyckling i gul curry med mango och couscousröra med bland annat röda linser och tomater (E)
Kommentar: En riktig skafferitömning idag.
15 januari: ugnspannkaka med rimmat sidfläsk, äpplen och lite rödlök
Kommentar: sjukt gott (E)
14 januari: Dags för årets första middagsbjudning med C&P! Förrätt: risotto med pilgrimsmusslor och mascarpone. Varmrätt: rådjurssadel med savoykål, rotfrukter, rimmat sidfläsk, rödvinsås med choklad samt rösti med blue cheese. Efterätt: hemgjord sorbet med blodgrape och ananas. (S)
13 januari: Fläskfilé och grillat päron serverat på rösti toppat med aubergineröra. Hallonsuffle till efterätt (S)
12 januari: Ikväll var vi bortbjudna på middag! Först en fin fördrink med hallon. Sedan Pol Roger och en generös löjromstoast. Dessutom crostinis med fluffig kycklinglevermousse. Därefter en perfekt grillad oxfile, murkelsås och hasselbackspotatis med Amarone. Som dessert en fantastisk ananas toppat med råsocker, mynta och chili+glass. En helt fantastisk middag! Tack Björn, Jenny och Anders!
11 januari: benfria fläskkotletter med päron, rosmarin och kvibilleost (S)
Kommentar: Alltså. Jag tror inte vi har ätit ädelost på ett år men nu har vi haft det i tre olika rätter sedan nyår. Hursomhelst. Grymt god middag!
10 januari: smal lax och spenatlasagne, samma sallad som igår (E)
9 januari: Vegopasta med tricolore penne, ädelost, haricot verts,tomat och chili+ sallad med galiamelon,plommontomat,gurka och lime (E)
Kommentar: S gav pastasåsen 7/10 så det får ses som ett gott betyg när han är så kräsen. Receptet kommer så småningom i matbloggen.
8 januari: Hämtpizza med fårost, tomater och champinjoner.
7 januari: Utmattade efter dagens barnkalas så hämtade vi faktiskt pizza Det blev inte så mycket pizza heller eftersom den otäcka Vinterkräksjukan gjorde entré. Så det blev Resorb istället :cool:
6 januari: förrätt med gravad lax och blodapelsin toppat med ingefärs-och- citronyoghurt (E). Varmrätt; grillade revbensspjäll, BBQ-sås och egen klyftpotatis (S)
Kommentar: lyckat expriment med lax, blodapelsin och ingefära!
5 januari: förrätt med gravad lax, citronvodkamarinerad ädelost, äpple, citronsenapsdressing (E). Varmrätt med lammstek, risotto, rödvinsås, karamelliserad lök, grillad kronärtskocka (S)
Kommentar: Aaah! Lika gott båda två! Och sockergrynet älskar risotto!
4 januari: Kycklingfilé med bacon och västerbottensost, tomat och olivsås, kokt potatis (S)
3 januari: Shephards pie och något slags expriment med brysselkål, haricotverts, soya och chili (S)
Kommentar: God paj men brysselkålen har haft det roligare i sina dagar.
2 januari: Potatis och purjolökssoppa med krabbröra på bröd
Kommentar: överbliven soppa från nyårsmiddagen. Krabbröran ett resultat av lite rester i kylskåpet + lite crabsticks (S)
1 januari: Överbliven oxfilé serverat i ciabattabröd m färskost (E)