Veckans bästa

Veckans deadline var helt klart att få iväg Fjortonåringens ansökan för kommande GCSE. Att välja bort ämnen till hösten kan vara lika krångligt som att välja till. Puh. Men nu är ansökan inskickad.

I fredags var minstingen ledig från skolan . Vi hann fixa flamingokakor till hennes kalas. Glutenfria mördegskakor med rosa karamellfärg.

Hon önskade småplock som lunch till hennes flamingokalas igår. Vi tog några genvägar och köpte margeritapizza som vi pyntade med ananas innan det åkte in ugnen, kycklingspett med satay, “dough balls” med vitlöksdipp, små minicocktailkorvar, grissinis och mozzarellaspetten ovan. Allt blev uppskattat. Så mysigt att se hennes tjejkompisar från förra skolan sitta och äta länge, för att de hade så mycket att prata om.

Fuskade även med tårtan. Köpte en liten red velvet cake som vi pyntade med flamingoströssel.

Idag har vi mest gömt oss inne på grund av den nya stormen. I vanliga fall är en av dagarna på helgen dedikerad till plugg men nu väntar en veckas lov. Har tagit semester hela veckan och ser så fram emot det. Längtar efter ny roadtrip på onsdag!

Veckans middag

Måndag: Vego! Grönsakssoppa på trötta grönsaker från skafferiet. Ostgratinerad toast.

Tisdag: Vego! Lasagne med mangold, purjolök, svamp, rosmarin och ricotta. Ja! Fick äntligen till en god glutenfri lasagne. Plattorna från ASDA smakade som “vanliga”. Gjorde den extra “såsig” och den fick baka extra länge i ugnen.

Onsdag: Vego! Två sorters curry. En med spenat och sötpotatis. En chana masala. Ris. Papadam.

Torsdag: Rester från kvällen innan. Plus en riktigt god tandoorilax.

Fredag: Ganska vego. Pizza och antipasti. Shiitakesvamp har seglat upp på listan för bästa pizzatopping.

Lördag: på puben. Åt hamburgare med Stilton. Orkar sällan efterrätt när vi går ut och äter pga stora portioner jämt, men delade en bit chokladpaj med hallon. Rullade hem.

Söndag: Maken preppar just nu sunday roast. Rostbiff, Yorkshire puddings, skysås, ugnsrostad potatis och rotfrukter. Savoykål med svamp. Ostgratinerad blomkål. Tänker att det även blir ostbricka med lokala ostar i soffan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.