Fem glutenfria efterrätter

Vad jag INTE tänkte tipsa om nu är maränger, pannacotta och glass. För det är kanske bland det vanligaste som erbjuds när barnen serveras glutenfri efterrätt. Men det finns andra goda efterrätter att fixa som inte innehåller gluten (om du inte har glutenfritt mjöl hemma aå klart).

Vaniljkräm med blandad frukt är en favorit. Preppa krämen i förväg och pynta innan servering.

Den här mandeltårtan är helt glutenfri! En av mina absoluta favoriter.

Lingonpäron! Äsch lite kul retro ändå. Jag gillart!

Chokladpudding med bär och vispgrädde. Lätt att preppa i förväg.

Brownies blir minst lika goda med glutenfritt mjöl. Vi brukar baka upp det mjöl som finns hemma. Tex hälften glutenfritt mjöl och hälften mandelmjöl för att ersätta mjölet i ett vanligt recept. De här browniepinnarna är en uppskattad servering och lätt att fixa till många. PS! Komihåg att hoppa över marsmallows om gästerna är vegetarianer.

2 kommentarer

  1. Nenne

    Semlekladdkaka på mandelmjöl!
    Den gör jag när vi har LCHF-gäster. Byter ut vetemjölet mot mandelmjöl eller kokosmjöl. Går ju även bra att skippa kardemumma om det inte är semle-säsong!

    1. Elin

      Åh det ska jag absolut lägga på minnet! Flera kakor blir ju godare glutenfritt, morotskaka tex blir ljuvlig med mandelmjöl i

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.