Veckans bästa

Den här veckan har jag jobbat i Stockholm. Det blev med en salig blandning av Nobel, adventsmys, luciafeeling och frostiga bilrutor. Var superpepp på julbord uppe på Svarta Räfven och blev inte besviken. I väskan hem fanns det glutenfri pepparkaksdeg, julmust och skumtomtar.

Sen kväll på jobbet.

Den här gången hann jag även med två utemiddagar. Dels på urtrevliga Kalf&Hansen på Rörstrandsgatan innan vi pep vidare på adventskonert. Vilken pärla för en snabb middag! 100% ekologiskt och så god mat. Kommer gärna tillbaka hit!

Bästa vegowrappen finns på Kalf & Hansen.
Sedan blev det ett efterlängtat återbesök på Lilla Ego. Alltså vad det stället levererar. Mitt bästa tips är att knipa en plats i baren så att man kan njuta av att se preppet i luckan. Funderar på om det här kanske borde bli ett obligatoriskt måste varje gång jag är i Stockholm.
Om man bara äter en köttbit vid högtidliga omständigheter så gör man rätt i att göra det här.

Vad vi har ätit?

Måndag: Vi hade en halv (glutenfri) fiskgratäng över från kvällen innan. Kompletterade med ett par fish cakes från affären så att alla åt ungefär samma sak. Varma grönsaker (morötter/grönkål mm) från kvällen innan. Plus en bortglömd burk tartarsås till fiskkakorna. Märks det att jag är sjukt pepp på att ta tillvara på rester efter att ha sett Maträddarna?!

Tisdag: Vegowrap på Kalf&Hansen på Rörstrandsgatan.

Onsdag: Middag på Lilla Ego.

Torsdag: sent möte på jobbet där vi klämde i oss en old school landgång.

Fredag: Hemma igen i den engelska myllan. Fajitas med strimlad biff och med samma tillbehör som vanligt. Stekt paprika och lök. Guacamole. Riven ost. Gräddfil. Sriracha. Jalapenos.

Lördag: Tioåringen hade simtävlat och önskade middag: hamburgare med bacon,cheddarost och vitlöksmajo. Sötpotatisfritesen blev rätt mosiga i vår gasugn så vi trollade fram gratinerade nachos istället.

Söndag: Kom precis hem pga pantomin. och maken är och hämtar hem indiskt. Mestadels vego.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.