(förra) veckans bästa

I torsdags var det lång konferensdag inne i Kensington. Bodde på Baileys Hotel som var väldigt trevligt. Bra läge med krypavstånd till Gloucester Road station. Åt en sen middag på Maze Grill i Chelsea – återkommer om det. I fredags hade vi kort jobbmöte uppe på Sky Garden och jag hann även luncha på Koya i Soho på vägen hem. Puh! Är inte van vid sånt här tempo längre när jag numer mest jobbar hemifrån.

Somnade ovaggad på Baileys Hotel.

Frågar du barnen om vad som vart bäst den här veckan så är det nog att en STORK flyttat in i vår trädgård. Hen är mycket förtjust i spana ner i vår damm med karpar. Dock inte tuff nog att dyka ner så hen står mest velar timme ut och timme in. Än så länge.

Snyggt julgransbling på Fortnum&Mason.

I gårblev det tidig frukost för mig och Sjuåringen. Vi åkte in till London och mötte upp en efterlängtad klasskompis från Sverige. Och vi var på musikal! Typ helt övertaggade för detta innan men så roligt! Vi såg Lejonkungen och åt middag på Polpo i Covent Garden innan vi sprang till sista tåget hem.

Vad vi har ätit den här veckan?

Måndag: Vi började veckan med blomkålssoppa. Det fanns EN fin entrecoteskiva i kylskåpet så vi skivade den tunt och gjorde små varianter av steak sandvich med blåmögelost (Yorkshire Blue så klart!) och karamelliserad röd lök. För att vara ett uppsamlingsheat med rester blev middagen en riktigt bra start på veckan.

Tisdag: Äntligen kom vi oss för att prova glutenfria gnocchis. Lite annan textur på dem, nästa gång får de gärna även stekas på lite efter att de har kokats. Men smakmässigt helt ok. Minns inte vilket italienskt märke det var. Gratinerades i ugnen med färsk grönkål, slantad färsk korv från favoritmärket Heck, tomatsås och mozzarella. Fin komfortmat!

Onsdag: Scampi and chips + tartarsås. Dvs friterade räkor och pommes. Lite vagt kanske om det räknas som “veckans fisk”… Komfortmat verkar visst vara veckans tema inser jag nu efteråt. Skyller på vädret.

Torsdag:  Middag med kollegor på Maze Grill i Chelsea.

Fredag:  Fulpizza från Pizza Express. Deras glutenfria margerita tror jag nämnt förut men är ok att toppa egna ingredienser innan den gräddas. Och köpt chokladmousse (Pot of Joy från Cadburys…). Vilken slapp halvfabrikatsmiddag!

Lördag: Tioåringen preppade en gigantisk nacho platter med (glutenfri) pulled pork, svarta oliver, paprika, riven ost, nachos, jalapenos, sriracha, guacamole etc.

Söndag:  Middag på Polpo i Covent Garden:  arancinis,  pizza med spenat/parmesan/ägg och tiramisu.

fördrink på Maze – gin/earl grey/fläder.

En kommentar

  1. Martin

    Saknar bild på storken.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.