Veckans bästa

Så kom oktober. Här hemma har vi en sjuåring som utmanade sig själv med att springa för skolans lag i terränglöpning. Snabbast i sin klass och kom på en hedrande artonde plats när de tävlade mot alla andra primary schools i närheten. Jag tror hela familjen hade adrenalin upp till hårfästet av hennes insats i onsdags!

Jag har hunnit luncha på Wagamama. Minns inte vilket år jag var där sist. Blev påmind om att de gör himla fräsch snabbmat. I gigantiska portioner.

Jag har även vart i Sverige en sväng och sprang på höstens första frost. På vägen hem var flyget ett par timmar försenat så jag hann med en lång lunch på Monstro på T5. Jag ska erkänna att jag aldrig har ätit på Pontus in the Air som Monstro är en del av. Är alltid i sista minuten på Arlanda och ofta med barnen i släptåg så jag är kanske inte den som hinner njuta av mat i lugn och ro när jag är där. Men vad trevligt Monstro är! Jag satt där och jobbade en timme eftersom det inte var så mycket gäster där, så jag kände inte att jag tog upp en plats. Var MYCKET nöjd med deras halloumiburgare och krispiga sötpotatis frites. Uppriktigt sagt har jag ätit mycket tråkigt mat på Arlanda genom åren så det känns kul att tipsa om detta!

Veckans snyggaste efterrätt – hallonsorbet, citronsorbet, maräng, färska hallon, mandel, och pasionfruktssås.

Igår var jag och Tioåringen på öppet hus för vårt närliggande secondary school (där vår äldsta redan går).  Den här månaden måste vår ansökan in för att välja skola till nästa höst (!) om vi bor kvar. Känns väldigt långt bort. Men kul att hinna kika runt i lugn och ro. Bra upplägg där man fick prova på lektioner och labbande i varje ämne. Och lite hisnande att vi snart gör ett val som gäller till dess att hon är 18!

Idag har vi haft en lång promenad i Sheffield Park. Otroligt imponerande i höstens alla färger. Kommer gärna hit igen med en kaffetermos.

favorit i repris – biff tagliata

Veckans middag?

MÅNDAG: Tioåringen preppade glutenfria “kyckling nuggets” i ugnen, sötsur sås, basmatiris och färgglad sallad.

TISDAG: Veckans vego – zucchinibiffar med riven halloumi, butternuthummus, quinoa-tabboleh och rucolasallad med, tomater, getost och belugalinser.

ONSDAG: Familjen åt soppa och jag var på snabbbesök i Sverige. Blev bjuden på en härlig fisksoppa med saffran och fänkål + galet god pistageglass.

TORSDAG: Jag var bortbjuden även här –  supergod västerbottensostpaj.

FREDAG: Maken lagade en efterlängtad Dirty Burger. Min bästa burgare!

LÖRDAG:  Biff Tagliata plus ugnsrostade potatis och söta tomater.

SÖNDAG: Hel kyckling i ugnen, gröna ärtor med bacon,  brödsås (totalflopp med glutenfritt bröd), ugnsrostad potatis.  Plus glutenfri kladdkaka till efterrätt med en rad tillbehör.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.