Mat i värmen

Alltså, det här vädret – så himla härligt! Efter en vinter som kändes lika lång som typ alla mina vintrar hittills ihopbuntade i en enda lång mörker- och kylaperiod, var jag osäker på om det någonsin skulle bli någon värme att tala om igen. Det blev det och än så länge har maj och juni överträffat alla mina förväntningar på värme, balkonghäng och sköna kvällar.

Varma dagar är jag inte särskilt mathågad. Jag vill mest peta i mig sallader, fetaost, vattenmelon (gärna i kombination med just fetaost och mynta), oliver, charkuterier och annat plock. Kyckling/fisk/kött, potatis och sås, som i vanliga fall är min definition av “bra mat”, vill jag inte alls ha.

Jag blir dessutom ofta sugen på specifika rätter när det är varmt ute. Sommarsalladen t ex. Den ägnar jag inte många tankar under hösten och vintern, men så fort det börjar bli varmt ute poppar den upp i tankarna. Numera äter vi inte pastasallad särskilt ofta, men ett par gånger varje sommar svänger vi ihop den här salladen med pasta, kyckling, oliver, kronärtskockor, cocktailkapris, tomater och en väldig massa parmesan på toppen.

Sommarrätter i Ragazze-arkivet

En kommentar

  1. Elin

    Jag stödköpte grytbitar i fredags. Känns rätt ologiskt nu när jag veckomatplanerar i värmen…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.