La Bóveda i Palma

Vi var i Palma första veckan i maj. En favoritstad där man kan få allt; sol & bad, shopping och en väldig massa god mat. Dessutom ligger flygplatsen nära, så det är en kort taxiresa in till stan. Bara positiva saker med den här pärlan på Mallorca, alltså.

Det här var vår fjärde semestervecka i Palma (eller i Can Pastilla om man ska vara petig – på Sunprime Waterfront) och vi har hunnit skaffa oss ett par restaurangfavoriter. La Bóveda är en av dem. Hit går vi för att äta tapas och njuta av härlig miljö. Vi är långtifrån de enda turisterna här, men det drar ändå inte ner på helhetsintrycket. Servitörerna springer som skållade råttor mellan borden, langar fram ljuvlig jamón ibérico bellota som smälter i munnen, tar emot bordsbokningar till kommande kvällar och häller upp vin. Allt i en härlig röra.

La Bóveda ligger alldeles i närheten av katedralen (C/ Botería, 3). Mysiga kvarter att strosa runt i. Vi brukar gå hit några kvällar före för att boka bord, för boka behöver man göra – om man inte hänger på låset när restaurangen öppnar kl 20 och har tur att få ett bord. Restaurangen fylls snabbt på och vid 20.30 är tempot högt och trängseln ett faktum.

Oliver, bröd med tomatröra, kallskuret, ost och grillade räkor är några av våra måsten. Vi är nog ganska dåliga på att variera oss, när jag tänker efter. Att inte beställa in de där favoriterna vore ju helkonstigt.

La Bóveda bjuder på supermysig miljö och god mat. Systerrestaurangen Taberna de La Bóveda (Paseo Sagrera, 3) har vi inte provat än och frågan är om det kommer bli av med tanke på hur läskigt det är med förändring. 😉

Jag kan också tipsa om Tast Unió där vi har varit flera gånger och ätit smarriga tapasrätter (dock inte i år, så jag kan inte gå i god för kvalitén och servicen just nu).

Har du några Palma-favoriter? Dela i så fall gärna med dig i kommentarsfältet. Vi gör som sagt återbesök till våra pärlor i Palma, men utökar alltid med minst ett nytt ställe varje gång. Vilken som blev årets wow-upplevelse återkommer jag om snart. Håll utkik, för det vill du INTE missa. 😊

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.