| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av tisdag 05/06 2018 kl. 15:43 Kommentera

Grön pyttipanna med sparris, ägg och parmesankräm

Åh vad jag har längtat efter sparris. Alltid lite småreligiöst att koka sommarens första och lägga upp andaktsfullt på tallriken i bästa möjliga sällskap. Kanske med kall riesling.

GRÖN PYTTIPANNA MED SPARRIS, ÄGG OCH PARMESANKRÄM

  • Tärna potatis, morötter, squash och rödlök. Ugnsbaka med olivolja och timjan i ca 200 grader. Glöm inte att salta och peppra.
  • Stek ägg. Mina barn gillar dem solstekta. Eller pocherade. Men det orkade inte jag.
  • Koka massor med grön sparris.
  • Rör ihop en röra med finriven parmesan och creme fraiche. Smaka av med salt, peppar och lite majonnäs.
  • Ringla över lite basilikadressing vid servering. Vi har en burk i kylen som på ett ungefär är 1 kruka basilika/1 dl vitvinsvinäger/ 2 dl olivolja/S&P.

Liknande inlägg:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.