| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av söndag 18/03 2018 kl. 13:07 Kommentera

Veckans bästa

Förra veckans inlägg gav mig lite ågren när jag insåg att vi åt kött typ hela veckan. Vet inte vad jag ska skylla på mer än att vi var dränerade på energi och körde på autopiloten. Nåja, jag har plockat ner skämskudden och har ätit vego till lunch hela veckan. Även barnen pratar om att de vill vara lunchvegetarianer. De är MYCKET inspirerade av en viss videobloggare som gärna pitchar för vegansk mat. Tydligen var sojabiffarna en hit i skolan häromdagen.  Däremot var vegoalternativet dagen efter en ”brun sörja” och då meddelade barnen att de fortsättningsvis är flexitarianer i skolan. Ja det verkar vara lite högt och lågt kring skolans vegomat. Men roligt att de är engagerade för de skulle påminna kocken om att göra sojabiffarna snart igen.

Den här salladen med moghrabiah/pärlcouscous har hängt med flera kvällar. En kväll hade vi den tillsammans med lammkotletter och ajvar relish. En  annan med fafafel.  Personligen gillar jag den här couscousen mer än den vanliga. Lite mer tuggmotstånd och god ljummen.

På jobbet har jag lunchat med tomatsoppa. Typ den här som Helena har bloggat om. Och jag krypit över till den lokala korvmojjen och köpt falafel i pitabröd. Det är en av mina absoluta guilty pleasures när det gäller snabbmat. De absolut godaste resterna i lunchlådan den här veckan?  Helt klart när maken rullade arancinis från söndagens saffransrisotto. Himmel vad gott!

Nu har vi gräsänkat i några dagar och barnen har haft varsin middag i köket att rigga.  Det är inget fel på deras entusiasm när de får fria händer i  köket.  Fredagens kock var Tioåringen som gjorde en uppdaterad tvist på det här. Igår fixade Sjuåringen en repris på det här. Ikväll äter vi Tolvåringens vegolasagne.

Bokmärkt under veckan:

Liknande inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.