TBT: hur det gick med förra höstens planering

Det här inlägget skrev jag för ganska exakt ett år sedan. Kanske roligast för mig att läsa igen och reflektera över.

Jag tycker att vi har rätt bra flow just nu med matplaneringen. Barnen fixar mycket på egen hand. Förutom att fixa all frukost och mellanmål labbar de gärna själva med luncherna på helgerna. De lagar middag till familjen någon gång i veckan och det är kul att se hur de utvecklar sina skills. En av tjejerna prenumererar förresten på Allt om Mat som sin första egna tidning!

Hur man peppar barnen att ta större plats i köket? Om jag ska tipsa om en riktigt bra bok så är det den här – Smarta Snacks av Eleonora von Essen. Det är inte något socker i boken med i recepten men samtidigt massor av vanliga skafferingredienser till inköpslistan. Bra idéer även för mig i boken för att komma in i nya spår.

En ganska nyköpt kokbok till barnen är Tillys kitchen Makeover av Matilda Ramsey. Hade boken blivit lika omskriven om hon inte vart dotter till Gordon Ramsey? Kanske inte. Men den har en massa bra recept som barnen gillar. Nioåringen har redan gjort recept på ribs.

För övrigt kör vi nog på i samma spår som förra hösten. Håller fanan högt när det gäller vegetariskt. Här är nog Pinterest min största inspirationskälla.“Vegetariskt” är bloggens största kategori och det känner jag mig rätt stolt över!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.