Veckans bästa

Äntligen september! Kanske årets bästa månad? Dels matmässigt men också vädermässigt. Gillart!

Alla aktiviteter har dragit igång för barnen. Äldsta kör teater, kickboxning och akrobatisk gymnastik den här terminen. Mellantjejen simmar som vanligt och den minsta är superpeppa på att få börja med showdans. Maken och jag vill gärna tro att vi fortfarande ska lyckas med att äta middag alla fem samtidigt.

Vi har ätit en fantastisk god risotto med vitt vin, parmesan och gula kantareller. Min typ av komfortmat! Det fanns ju en tanke med den här tallriken. Att matcha med ett vin som kom budat som produktprov. Jag gillar ju den typen av utmaningar i mån av tid. Och faktiskt. Den här kombon blev himla BRA. Ett friskt och krispigt glas till en umamistinn tallrik. Vinet är eko och heter Pasqua Chardonnay Grillo. En siciliansk pärla för 75:-. Bra budgettips!

Vi har även hunnit med tomat och rödvinsbräserade ribs från Kötthallen med stekt polenta och picklade kantareller. Ja jäklar nu ÄR det verkligen höstmat som gäller!

Veckans godaste utelunch med god marginal var på Rusthållargården i Arild! Spana in det perfekta ägget på den gigantiska räkmackan! Mer om dagarna i Arild kommer i ett inlägg framöver.

Bokmärkt under veckan:

En kommentar

  1. Helena

    Picklade kantareller! Jag smäller av, vad gott!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.