Tips på indisk hämtmat!

Det är ingen hemlighet att den här familjen ÄLSKAR att äta indiskt. Ni kanske minns när vi bodde i Vietnam och åt på Ganesh varje fredag. Fortfarande är det en av mina mest magiska minnen från vår tid i fiskebyn. När vi hoppade ur taxin och alltid lika förväntansfullt beställde in så att bordet svämmade över med currys. Oftast efter väl övervägda diskussioner om vad som skulle bli den bästa kombon. Det var helt klart veckans happening. (På tal om den bästa beställningen – hög igenkänningsfaktor här)

Här hemma då? Njae. Det blir knappt några indiska currys alls. Vi har inte riktigt engagemanget att dra in med hela barnaskaran till stan för att äta på restaurang. Orkar inte heller fixa hämtmat från stan. Hemma i västerort har det inte heller funnits något alternativ på krypavstånd.

Tills vi fick höra att Punjabi Masala i Spånga-Tensta är värt en omväg. Ryktet om deras goda mat hade spridit sig via makens anglofila nätverk. Britter har ju ofta koll på vart man hittar bra indisk mat. Lite fnissigt blev det därför när vi nyligen var där för andra gången på kort tid – för utanför entrén stod en bil med brittisk registreringsskylt fulparkerad. BRA tecken tänker jag…!

Det-här-är-så-himla-bra. Första gången vi hämtade mat härifrån så tog vi flera specialrätter från menyn men nu senast körde vi enbart på klassiker – Vindaloo, Mutter Paneer och Korma. Oklart hur många kormas mina barn har ätit i sina dagar, men den här var riktigt bra, helt klart en av de bättre. Vindaloon var inte superstark men jag tycker den är utomordentligt bra som den är. Deras Mutter Paneer har också en himla välbalanserad kryddning. Underbar! Genomgående känns maten så vällagad och genomtänkt. Varje rätt har något extra med garnityr osv. Det blir högsta betyg från oss – och vi är snart tillbaka!

IMG_7740-2 (1)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.