| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av tisdag 19/08 2014 kl. 17:40 3 kommentarer

Vit pizza med ricotta, parmesan och örter

Det är 2014 och jag medger att jag är sist på bollen när det gäller vit pizza. Ja nu vet ni. Även solen har sina fläckar…. men det här är faktiskt en pizzavariant jag rekommenderar. Vi gör vår pizzadeg med hälften durumvetemjöl och vetesmjöl pecial. Scrollar du ner så hittar du ytterliggare tips på topping!

RICOTTARÖRA – till en bakplåt pizza

  • Blanda en burk ricotta med 2 dl fint riven parmesan.
  • Rör ner finklippta gröna örter som tex basilika, timjan och oregano.
  • Blanda i olivolja tills du har en fin bredbar konsistens.
  • Smaksätt med flingsalt och svartpeppar.
  • Bred röran över den utkavlade pizzadegen och grädda på vanligt vis.

bianco

Nu hör det till saken att den som är tre äpplen hög i familjen ville ha jordgubbar på sin pizza. Så när pizzan var färdiggräddad pyntade vi med skivade jordgubbar, serranoskinka och rostade pinjenötter. Mitt förslag är att det här passar fint som snittar – och kanske till kommande kräftkalas?

bianco1

Liknande inlägg:

3 svar till “Vit pizza med ricotta, parmesan och örter”

  1. Helena skriver:

    Du var möjligen näst sist på bollen. Det återstår minst en till… 😉

  2. Maria skriver:

    Ingen av er är sist. 😆 *räcker upp handen*

  3. […] vit pizza med ricotta, parmesan och gröna örter […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.