| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av onsdag 18/06 2014 kl. 20:44 4 kommentarer

Grilla endiver!

Häromdagen sa jag i förbigående till maken att vi snart har grillat allt utom cornflakes på grillen. Eller ja det känns ivarje fall så. Att vi missade förra årets grillsäsong har vi tagit igen rejält!

Men man kommer ju på nya saker hela tiden att grilla. Endiver till exempel. Dessa halverades och dressades ordentligt med med olivolja innan de fick ligga en bra stund på grillen. På tallriken blev de sedan ett bra tillbehör med lite lagom tuggmotstånd. Det som kanske inte blev helt rätt var endivernas bitterhet i kombination med rödvinet. Orsaken bakom kan säkert någon matmolekylinsatt förklara bättre. Men med salsa verde passade de alldeles utmärkt!

grilladeendiver

Liknande inlägg:

4 svar till “Grilla endiver!”

 1. Bara brittiskt skriver:

  Endiver var otroligt vanlig husmanskost i Belgien och vi fick det i min personalmatsal ibland med skinka. I franska recept har många citron och socker på utöver oljan ser jag. Kanske det gör skillnad?

 2. Charlotta skriver:

  Hej!

  Jag är sommelier och det som händer när man äter besk mat och dricker ett strävt vin till är en smakkrock och gör vinet väldigt bittert i smaken eller till och med smakar metalliskt. För att få vin (och då främst sträva röda viner) att gå ihop ed besk mat kan man göra följande:

  – Öka på med syra och sälta – alltså mer citron och salt på endiverna!

  – Skapa en fet smakbrygga på tallriken. En potatisgratäng, ost som gratinerats på endiven eller ha rört smör till den.

  – Byt vin till ett vitt som är fruktigt och har lite högre alkoholhalt och addera ett fett inslag på tallriken för bästa kombination. Föreslår till Pinot Gris från Alsace.

  Hoppas det smakar bättre nästa gång! 🙂 Älskar er fina blogg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.